Партньор на Проватон
 Над 15 000 варненци събират капачки в рамките на кампанията “Аз вярвам и помагам”

Над 15 000 варненци събират капачки в рамките на кампанията “Аз вярвам и помагам”

Сподели в

48 000 кг пластмасови капачки са събрани във Варна от старта на благотворителната кампания, която подпомага закупуването на апаратура за АГ болниците

Над 15 000 души са заявили участие в предстоящото масово събиране на капачки, организирано в рамките на кампанията “Аз вярвам и помагам” . Припомняме ви, че кампанията функционира от 2 години и половина и цели посредством събирането на пластмасови капачки да бъде осигурено закупуване на медицинска апаратура за новородени бебета за нуждите на МБАЛ “Света Анна” и АГ болница.

Това съобщи за “Нова Варна”, организаторът на кампанията във Варна, Владислав Николов. По думите му за две години и половина варненци са събрали над 48 000 кг пластмасови капачки. Следващото голямо събиране е насрочено за 29 септември от 9 до 16 часа пред Катедралният храм “Свето Успение Богородично”. Събитието е подкрепено от Община Варна и на него всеки може да донесе своите капачки в торби или чували, но не и в туби.

Благотворителна кампания „Аз Вярвам и Помагам” стартира в град Варна в края на 2015г. и до днес сме обединили близо 500 000 души, казва още Николов Направените в рамките на кампанията дарения са мобилна аспирационна система за торакален дренаж при пневмоторакс в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна”; прецизен неонатален американски веноскоп в помощ на недоносените в Окръжна болница „Св. Анна – Варна”; бебешки реанимационен кът с отоплител от най-ново поколение в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна”.

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *