Партньор на Проватон
 Ключът към продуктивен ден

Ключът към продуктивен ден

Сподели в

Признайте си – не винаги съумявате да използвате времето си разумно! Това е сигурно. Но пък съществуват хора, които успяват. Как ли? Не се разсейват от Facebook или Netflix и правят точно това, което трябва да правят. Как успяват ли? Имат си малка тайна. Ама наистина е много малка и лесно изпълнима от всеки, който иска денят му да бъде максимално продуктивен.

Планиране 

Именно това е ключът към ефективното управление на времето. Почти невъзможно е човек да се чувства организиран, ако не е подготвен за някои неща. Изготвянето на ясен план за деня, помага да се възползвате максимално от времето си и действително да постигнете много важни неща.
Обикновено е добре да направите плана си от предната вечер. Така ще знаете точно какво следва, още след като се събудите. А не да седите увесили нос в кафето, чудейки се “накъде да хванете”.
Внимавайте с количеството задачи, които си планирате. Ако си натрупате прекалено много, може да си причините сериозни нерви или просто да се почувствате доста разочаровани. Преценете добре времето си и подредете задачите си по приоритети.
Изберете върху колко точно приоритета ще работите през следващия ден. Трябва да се превърнете в професионалист в управлението на собственото си време. Определянето на приоритети ви всеки ден е най-добрият начин да си гарантирате продуктивен ден. Скоро ще започнете да осъзнавате, че имате предостатъчно време, за да завършите всички задачи, които сте си заложили за деня.
И разбира се, като завършек на ползотворния ден, не забравяйте да се наградите – сауна или масаж би било отлично!

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *