Партньор на Проватон
 Приятелите, които успелите хора запазват в живота си

Приятелите, които успелите хора запазват в живота си

Сподели в

Лесно е да разпознаете токсичните хора, които трябва да избягвате, много по-трудно е да решите кои са приятелите, които трябва да запазите в живота си.

Това са 5 типа приятели, които винаги държа близо до себе си.

1. Лидерът

Това е човекът, който ще ви изведе извън вашата зона на комфорт. Той ще ви покаже до къде се простират вашите възможности и способности, тласкайки ви постоянно до ръба към по-трудни задачи и по-големи постижения.

Лидерът не се страхува да поеме инициативата, като ви хване за ръка и поведе към нови преживявания. В неговата компания, винаги се чувствате способен да постигнете всичко.

2. Разказвачът

Това е приятелят, който внася цвят и радост във вашия ден с разкази за интересни случки и ситуации. Той ви вдъхновява да продължите напред и да търсите повече приключения и забавни преживявания. Всички знаем, че задоволството е начална точка по пътя към скуката, но разказвачът е този, които и напомня, че животът ни може да бъде различен.

3. Слушателят

Човекът, който остава с вас, за да чуе това, което искате да споделите, когато имате нужда от трибуна за емоциите си. Това е приятелят, който ни кара да се чувстваме ценени дори когато не сме сигурни дали думите ни имат някакво значение.

Той не е човекът, който ще ви прекъсва или само ще кима докато вие споделяте вашите тревогите и проблеми. Това е човекът, който наистина ви чува, а не този, който просто слуша.

4. Щастливецът

В живота ни винаги има някой, който просто излъчва щастие и необяснима радост, само със своето присъствие.  Може би това състояние е нещо химическо, но честно казано, аз не мога да го обясня. Някой хора просто носят щастието със себе си, без значение къде се намират или с кого са в момента.  Намерете тази позитивна енергия и се дръжте здраво за нея.

5. Този, който ви кара да мислите

Анализирането и размисъла над нашия живот е труден и понякога неприятен процес, но също така и крайно необходим, за да не живеем в заблуда. Добрата самооценката е много важна ако искаме да подобрим живота си, без значение колко гадно се чувствате мислейки за своите неуспехи и недостатъци.

източник: obekti.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *