Партньор на Проватон
 Десетки са свободните места за учители във Варна

Десетки са свободните места за учители във Варна

Сподели в

За учителско място в някои училища в момента кандидатстват 10-15 човека

Десетки свободни места за учители във варненските училища все още чакат да бъдат попълнени, съобщава Moreto.net. Крайната дата за подаване на документи за някои от конкурсите е след 15-и септември. Въпреки непопълнените бройки учебната година е обезпечена с преподаватели. Някои от тях са в пенсионна възраст, но продължават да работят, споделя в интервю за вестник „АзБуки“ началникът на Регионалното управление по образование Венцеслава Генова.

На провежданите в момента събеседвания от директорите с подалите документи за назначаване кандидати се явяват за едно място повече от двама. За учителско място в някои училища в момента кандидатстват 10-15 човека. За предстоящата 2018/2018 най-търсени са началните и ресурсните учители, по чужди езици, природни науки, информатика и информационни технологии. Дефицитни са още преподавателите по философия, музика и физическо възпитание.

В училищата и детските градини през изминалата учебна година са започнали работа повече от 450 млади учители. От тях без никакъв стаж са 187, със стаж 1 година – 148, и още 130 с 2 години учителстване, посочва още Генова.

източник: varnautre.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *