Партньор на Проватон
 Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си

Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си

Сподели в

Какво е мечтата? Образ на желаното бъдеще? Точно така. А знаете ли защо мечтите не се сбъдват понякога? Не, не, няма нищо свръхестествено, просто сме твърде мързеливи да мечтаем. Да, знам, че звучи малко странно, но и в мечтането си има философия. Философия, която в крайна сметка не е толкова сложна за овладяване. Стига да имаш обект за мечтане. Задайте си два въпроса: “Какво е важно за мен?” и “Какво наистина искам?”. Отговорихте ли си? А, това е вашият обект!
Може да ви се струва доооста далечна реализацията на вашата мечта, но основното нещо е да схванете чувството, че го искате. Ама истински го искате!
Най-известната технология – реализиране, чрез визуализация. Хората, които я използват активно, получават резултати. Отлични резултати!
Основното правило на визуализацията е да я правите редовно. С времето картината ще става все по-ясна, а вие ще се приближавате все повече към мечтаната цел. Постоянство му е майката! Сещате ли се за някой, който е постигнал успехи без постоянство?…3…2…1! Така си и мислих! Нито пък аз…
Най-важното нещо, когато създавате образите на мечтите в главата си, е да ги оцветите с емоции. Когато мечтаете си представяйте и най-малкия детайл – почувствайте аромати, звуци, емоции, нека мечтата оживее в мислите ви. Насладете се! В началото може би ще забележите как някои страхове изплуват на повърхността. Не им се поддавайте! Не се отказвайте от мечтата си! Почистете я от този “вредител” и се фокусирайте върху положителните емоции!
И още нещо, много, много важно. Не се страхувайте да говорите за мечтите си! Не се страхувайте от завист! Разбира се, че е по-добре да говорим за постигнатите резултати, отколкото за планове, които само ние можем да си представим (в повечето случаи), но в крайна сметка не се знае кой може да подпомогне за сбъдването на мечтата ви.
Да, завист винаги ще има. Да, скептици винаги ще има. Но ако силно вярвате в мечтата си, няма да позволите на някой черноглед да я прекърши!

Image result for dreaming

Не се отказвайте!

“Мечтите се сбъдват. Без тази възможност, природата не би ни позволила да ги притежаваме.” — Джон Ъпдайк.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *