Партньор на Проватон
 Аниме културата завладя Варна

Аниме културата завладя Варна

Сподели в

Във Варна се провежда осмото издание на младежкия фестивал за модерна японска култура „Анифест“.

В програмата са включени „Атракции“ като изготвяне на японски хороскоп, кът за виртуална реалност, сумо зона, наяждане със суши и др.

Важен елемент от програмата на АниФест са работилничките, в които сами можете да изработите интересни аксесоари, големите щандове, както и арт-алеята, където може да разгледате творенията на български манга художници.

По време на феста се проведат различни видове състезания като турнири по настолни игри и колекционерски карти, караоке конкурс, танцови предизвикателства и атрактивното косплей състезание, чийто представители се екипират със специално направени костюми и аксесоари. Героите, които те представят, най-често са вдъхновени от японското и източно-азиатското изкуство – манга, анимации, токусацу, разкази с картинки, комикси, видео игри и фантастични филми.

За мероприятието пристигнаха три специални гостенки от Страната на Изгряващото слънце. Yukari Nishi зарадваха посетителите с възможността да се докоснат и пробват изцяло оригинални и автентични кимона от Япония. Yumi Haraguchi ще изготвя японски хороскопи, а Yoshihara Akiko ще запознае гостите с тайнството на калиграфията.

Събитието се организира от варненския клуб за анимета „Шиоказе“ и най-големия такъв форум у нас – Animes-bg.com. Повече информация може да получи на сайта на феста.

 

от морето.нет

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *