Партньор на Проватон
 СТОЯН ПАСЕВ: ВАРНА И ГРАДОВЕТЕ В ОБЛАСТТА НЯМАТ НИКАКВА ТРАНСПОРТНА СХЕМА ЗА ТУРИЗЪМ

СТОЯН ПАСЕВ: ВАРНА И ГРАДОВЕТЕ В ОБЛАСТТА НЯМАТ НИКАКВА ТРАНСПОРТНА СХЕМА ЗА ТУРИЗЪМ

Сподели в

Варна и градовете в областта нямат никаква транспортна схема за туризъм. Това каза областният управител Стоян Пасев, на дискусия „Чудесата на България“ във Варна.

„Ако един турист кацне на летището във Варна, той няма как да обиколи който и да било културен обект или мероприятие в областта, освен ако няма собствен автомобил или организиран превоз от туроператори или хотелиери. Няма никаква транспортна схема, нито на ниво област, нито на ниво Североизточна България“, посочи Пасев.

Според него туристите не трябва да стоят само по хотелите и да мислят основно за храна и алкохол, а да посещават културните и туристически места във Варна и областта, които не са никак малко.

„С министъра на туризма успяхме да регистрираме най-накрая туристическо сдружение. Според мен културата и туризмът трябва да работят тясно. Има вече туристическа карта, в която Варна попада с градовете Добрич, Шумен и Разград. Очакваме тя да бъде финансирана от Министерството на туризма“, заяви Пасев.

Областният управител призова общините във Варна и областта да са по-активни и да работят задружно в популяризирането на културните и туристически места.

източник: budnavarna.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *