Партньор на Проватон
 Фестивала на хвърчилата ще се проведе на 18 и 19 август на плажа в „Аспарухово“

Фестивала на хвърчилата ще се проведе на 18 и 19 август на плажа в „Аспарухово“

Сподели в

За шеста поредна година огромни  хвърчила ще изпъстрят небето над Аспаруховския плаж. Тази година Фестивал на хвърчилата – Варна се провежда на 18 и 19 август, с подкрепата на Община Варна чрез фонд “Култура“.

Традиционно фестивалът се провежда през третия уикенд на август, когато градът привлича многобройни гости от страната и чужбина, а организатор на събитието е Клуб „Асто – Въздушни чудеса“. По своя характер фестивалът е международен – оригинални модели хвърчила собствена изработка ще демонстрират участници от България, Турция, Украйна и др. Акцент на събитието е Парадът на хвърчилата, по време на който през двата фестивални дни от 10.00 до 17.00 ч. професионалните клубове на участниците ще показват най-новите си творения, включително атрактивните за децата обемни модели на различни животни – мечка, тигър, кон, октопод, рибки, калинки и други. Очакваме да станем свидетели и на майсторско управление на спортни хвърчила – това са модели за напреднали, които летят много бързо и описват сложни фигури в небето. Парадът ще бъде съпътстван от приятна музика и други забавления за малки и големи.

В сремежа си да постигнат свободата и устрема в полета на птиците, преди две хилядолетия хората са измислили хвърчилото. От своите корени в Азия,  изкуството за изработване и пускане на хвърчила се е разпространило навсякъде по света. Днес то е по-популярно от всякога, то е начин за релаксация, забавен спорт и вид духовно упражнение. И за разлика от много други изкуства, никога не е твърде рано или твърде късно да започнете да го практикувате. Заповядайте, за да се уверите в това!

източник: vnews.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *