Партньор на Проватон
 Помага ли халотерапията наистина?

Помага ли халотерапията наистина?

Сподели в

Светът се развива доста бързо. Ден след ден се измислят и се представят нови, и нови методи за поддържане на красотата и здравето. Всъщност повечето “нови” методи за въз ознова на вековни практики за лечение с естествени природни продукти.

Със сигурност вече сте използвали хималайска сол в готварството, но опитвали ли сте терапия със сол? Знаете ли, че солта може да ви помогне да дишате по-добре и дори лекува хрочнични заболявания, като астма, алергии и хроничен бронхит?

Чували ли сте за халотерапия? Това е терапия със сол, при която се вдишва солен въздух.

Related image
Ако страдате от хронична кашлица, недостиг на въздух, хрипове и друг вид дихателни проблеми, може да ви бъде от полза.
Освен това се твърди, че халотерапията помага при лечение на депресия и тревожност. Лекува някои кожни проблеми, като например акне, псориазис и екземи.

Халотерапията се прилага в два метода – сух и мокър.
При сухия метод на халотерапия, обикновено се влиза в солна стая. Температурата там е хладна, около 20 ° C. Препоръчителното време за седене вътре е около 30-40 минути.
Благодарение на халогенератор, който смила солта на микроскопични частици, които се разпръскват във въздуха на стаята, можете да вдишате солта и да й позволите да се заеме с възпалителните процеси в организма ви.

Мокрите методи на халотерапия, могат да се извършват в домашни условия. Изключително лесно е: пиене на солена вода, гаргара, къпане със солена вода и промивки на носа.
Съществуват противоречиви твърдения за ефекта на халотерапията. Изследванията не са никак много, а доста лекари са скептични. Затова преди да започнете такъв вид терапия, препоръчително е да се посъветвате с лекар.

Image result for halotherapy
Въпреки това, ако търсите тих и релаксиращ начин за дестрес – вземете книга и влизайте в “солната пещера”.

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *