Партньор на Проватон
 Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят

Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят

Сподели в

Много жени днес са присвоили голяма част от присъщите за мъжкия характер черти на поведение. Изтъкват как се справят сами с трудностите, как работят, гледат си децата и са най-уникални на света, а забравят да са жени. Стават сурови и студени и така отблъскват мъжете. Не е ли добре пак да бъдем нежни и да събудим женската си енергия и любов, за да привлечем своя мъж, или просто, зад а бъдем обичани и щастливи?

Замислихме се за това със сексолога и семеен терапевт Наталия Кобилкина.

Не разменихме ли ролите си днес – ние станахме мъже, а мъжете – жени?

Тенденцията в България и по света е жените все повече да се държат като мъже. Това се случва особено по време на криза. По време на Голямата депресия в Америка психиатричните болнижи са били препълнени с представителя на силния пол.Диагнозите най-често са билипсихози, депресии, разтройства. Причината е, че мъжете се оказали в паника, защото не могат да се справят с изхранването на семейството. В наше време жените чество заместват половинките си в отговорностите заради кризата, оцеляването и грижата за децата. От друга страна, много мъже днес не са истински мъже и причината е във възпитанието им. Често виждам как майкие или бабите вземат от училище момчетата, които са на 10-12 години, и носят раницата, защото им тежи. Така свикват, че мама винаги носи, винаги може и се справя с всичко вместо тях. Липсата на отговорности вкъщи разваля мъжете не по-малко. Те свикват, че жената прави всичко. И като пораснат, търсят друга като мама. Мързи ги и имат нужда от постоянно обгрижване. Затова е важно майките да възлагат отговорности на синовете си от малки и да им казват: “Ти си мъж, ще се справиш!”

А как ние жените да станем по-малко мъжествени?

Жената сама трябва да си каже, че иска да е жена, и да започне промяната от гардероба си. Там трябва да присъстват не просто дълги поли и рокли до коляното, а тоалети с женствен почерк. Жената трябва да излъчва красота и да не търси оправдание в умората. В Русия живеех на 1 км от спирката на градския транспорт и в дъжд, в сняг, при -20°С не си позволявах да минавам това разстояние без ток. Ако времето съвсем не позволяваше, си носех дамските обувки в чантата и ги обувах на входа на университета или ресторанта. Казвах си: “Наталия, не е оправдание, че живееш далеч от спирката и нямаш кола, за да си красива.” Няма как да очакваме да ни приемат като принцеси, ако не се държим като такива и не полагаме усилия. Грижата за тялото и старанието в маникюра и прическата завихрят женската енергия.

Почивката също не е за пренебрегване. Логично е жената, която се преуморява, да няма енергия и желание за секс.

Ако говорим за енергийните центрове – чакрите, първият е свързан с оцеляване и сигурност. Мъжете имат повече от тази енергия и я отдават, а жените я приемат. Вторият център е на сексуалността и удоволствието. Всяка жена е родена с матка, тя ражда бебета и отдава енергия от този център, а мъжът я приема. Когато жената работи много, енергията от втората чакра за удоволствие и сексуалност прелива в първата. тя успява в живота, получава пари, но губи своята сексуалност. И мяма енергия да привлече мъж до себе си, да го запази, независимо колко е красива.

Какво може да кажем за третата чакра?

Третата чакра е центърът на волята и самореализацията. Тя е мъжка чакра. Женската сила е всърцето и сърдечната чакра. От нея ние даваме своята любов, вяра, доверие към мъжете, вниманието към тях, желанието ни да бъдем мили и нежни. Ако  жената се бори за реализация и доказване, ако демонстрира “Вижте каква голяма работа съм”, тя използва резерв от енергия от сърдечната си чакра, става твърда, корава, неприемаща, взискателна, агресивна, изискваща и губи своята емоционалност. Спира да е нежна и чувствителна и не може да изгради истинска духовна връзка с мъж. Тогава привлича или любящи, но безволеви и нереализирани в живота мъже, или такива, които я използват за секс и удоволствие, но не са готови да се грижат за нея. Нейното сърце е заключено за любовта. Петият център – нашето гърло, е по-мъжка чакра. Мъжете са добри в говоренето, в казването на истината, в представянето на себе си. Женската чакра е шестата – интуицията. Колкото жената е по-свързана с Бог и Вселената, токова интуицията й е по-силна и тя е повече жена. Другото важно нещо е да имаш връзка с тялото си. Не е добре жената да пуши, да пие алкохол и много кафе, да яде много сладко и месо. Важно е да хапва повече жива храна.

Алкохолът убива ли женската енергия?

Да, и замъглява интуицията. Дали наистина жената харесва даден мъж и дали тялото й го приема… Не е добре да се прави секс след пиене на алкохол, защото е бариера за истинските усещания. За нас е важна както сексуалната енергия, така и тази на любовта към себе си, към мъжете, към децата, към красивите неща. Жената е родена, за да създава край себе си пространство на любов. Важна е вибрацията, която излъчва. Работата на жената е да разширява и да разнообразява своята емоционалност, своята интуиция, да усеща повече. Ще я подсили с разходка в планината, като легне или ходи боса по земята, с медитация, йога, пеене, свирене, танцуване и някакъв друг вид творчество. Всичко свързано с духовното в нас увеличава интуицията и женската енергия. Ние имаме нужда от духовна храна.

Сякаш мъжете днес биха отишли да се запознаят само с усмихната жена?

При разговора ми с мъжете те казват, че искат жената, с която се запознават, да е усмихната, да им покаже, че иска да общува с тях. Добре е тя да активизира своята сърдечна чакра, като покаже, че обича целия свят и мъжете, и да им се усмихва просто така от сърце, без да ги сваля, а само защото ги има. И тогава те ще дойдат при нея.

Защо напоследък мъжете стават по-малко сексуални?

Ако това е факт, означава, че първата чакра на мъжа не работи. Получава се, когато жената има много голяма активност във връзката и става мъжът в нея. По този начин неговата първа чакра се заключва и сексуалността я няма. Докато не се почувства мъж и не се реализира в  живота, той няма как да поиска секс – или ще търси жена, която да му дава усещане, че е крал. Всеки мъж иска да е крал.

Мъжете все смятат, че ги упрекваме за нещо. По-чувствителни ли станаха?

Не е редно да ги упрекваме. Работата на жената е да се възхищава на мъжа. Да показва, че му е благодарна, да му се радва и да акцентира върху хубавите неща, които той прави.

Някои мъже казват, че като са притеснени, може да не правят секс и година?

При стрес те правят по-малко секс. Но когато мъжът е успешен в работата си, жената го възбужда, предизвиква го, дава му любовта и подкрепата си, на него му се прави секс. Ако той е неуверен, защото тя е по-успешна от него, връзката е трудна.

Защо някои мъже предпочитат компанията на свои приятели и са някак апатични към жените? Или чакат те да направят първата стъпка?

Мъжете трябва да се стегнат и да бъдат мъже, тогава и жените ще бъдат жени (усмихва се).

 

източник: mila.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *