Партньор на Проватон
 Нов безплатен телефон за жертви на домашно насилие

Sad teen with a phone in her bedroom

Нов безплатен телефон за жертви на домашно насилие

Сподели в

От вчера, 30 юли, на териториятана страната заработва нова безплатна и анонимна телефонна линия за жертви на домашно насилие. Инициативата е на “Алианс за защита от насилие, основно на пола” (АЗНОП) и Avon.

На телефон 0800 11977 и можем да потърсим помощ всеки ден, по всяко време на денонощието и без допълнително заплащане.

На 24-часово разположение са психолози и специалисти в работата с жертви на домашно насилие. Организаторите на инициативата са наясно, че е важно хората, които се обаждат, да получат адекватна подкрепа и отговори още от първия път, за да се спечели тяхното доверие.

Освен компетентност, можем да очакваме и гарантирата анонимност и конфиденциалност, както и консултация за предприемане на съдебни действия.

Снимка 371188

Извършва се насочване към социално-психологически и правни услуги, както и към точните институции, които биха ни били от полза в зависимост от казуса.

Безплатната телефонна линия за жертви на домашно насилие е финансирана от Avon. Благодарение на кампанията си “Говори открито срещу домашното насилие”, козметичната компания събра 50 хил лева, които вече са оползотворени.

По официални данни, изведени от “Алианс за защита от насили, основано на пола”, всяка треата жена у нас е ставала жертва на насилие, само защото е жена. А когато насилието е у дома, то се приема по-скоро като семеен проблем, с който не е необходимо да занимаваме останалите.

Често истината е, че той не стига до решение, ако не потърсим и намерим правилната помощ. Тя може да ни чака именно да позвъним на 0800 11977.

източник: lifestyle.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *