Партньор на Проватон
 Варна е българският град с най-много мачове от Световното първенство по волейбол

Варна е българският град с най-много мачове от Световното първенство по волейбол

Сподели в

Варна е българският град, който ще приеме най-много мачове от Световното първенство по волейбол за мъже. Страната ни ще започне участие на 9-ти септември в зала “Конгресна” в Двореца на културата и спорта в морската столица, когато националите ни ще открият надпреварата срещу Финландия от 19.30 ч. В същия ден във Флоренция другият домакин на турнира – Италия, ще се изправи срещу Япония.

На световното ще участват 24 отбора, разпределени в четири групи по шест. Възпитаниците на Пламен Константинов са в група D, заедно с отборите на Полша, Иран, Куба и Пуерто Рико. Във Варна в зала “Конгресна” ще се изиграят общо 21 двубоя – 15 от първата фаза и 6 от втората.

Класирането след първата фаза на състезанието ще формира нови две групи от по 4 отбора, които ще играят мачовете си във Варна и София на 21-ви, 22-ри и 23-ти септември. Третата фаза и финалите на първенството ще се проведат в Италия.

Градовете-домакини на групите във втората фаза ще бъдат уточнени в зависимост от класирането на България и Италия. Двете страни ще продължат участието си съответно в София и Милано, ако заемат едно от първите три места. Единствено четвъртото място ще прати българите в Милано или Болоня.

Срещите от първата фаза ще са с начален час от 17 и 20.30 ч.

Двубоите на България във Варна от първата фаза на световното първенство по волейбол:
9-ти септември срещу Финландия от 19.30 ч.
13-ти септември срещу Иран от 20.30 ч.
14-ти септември срещу Пуерто Рико от 20.30 ч.
16-ти септември срещу Куба от 20.30 ч.
18-ти септември срещу Полша от 20.30 ч.

източник: live.varna.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *