Партньор на Проватон
 Варна посреща Световното първенство по волейбол

Варна посреща Световното първенство по волейбол

Сподели в

Световното първенство по волейбол за мъже 2018 ще се проведе от 9-ти до 30-ти септември в България и Италия. Едно от най-мащабните събития през 2018 г. ще достига до зрителите от цял свят чрез БНТ.

В турнира тази година участват 24 отбора. Дванадесетте тима от двете групи в първата фаза на шампионата ще играят срещите си във Варна и Русе. В Двореца на културата и спорта в морската столица ще се срещнат отборите на България, настоящият световен шампион – Полша, Финландия, Куба, Иран и Пуерто Рико. В зала „Арена Русе” играят олимпийският шампион Бразилия, европейският шампион от 2015 и победител в Световната лига – отборът на Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет. Класирането след първата фаза на състезанието ще формира нови две групи от по 4 отбора, които ще играят мачовете си във Варна и София на 21, 22 и 23 септември. Третата фаза и финалите на първенството ще се проведат в Италия.

БНТ1 ще излъчи всички срещи на българския национален отбор от 20:30 часа, веднага след централната информационна емисия „По света и у нас”. Мачовете от програмата на Световното първенство по волейбол за мъже ще коментират Сашо Йовков и Ценко Симов, а професионален поглед и различна гледна точка в анализите ще добавят известни имена от българския волейболен елит. Специална студийна програма ще съпътства всички мачове на българския национален отбор, съобщават от телевизията.

В предходни години волейболните срещи от първенството на планетата са привличали у нас телевизионна аудитория между 600 000 – 1,2 млн. души. Засиленият интерес към тази игра, успешното представяне на българските състезатели и позиционирането на преките предавания на срещите от Световната купа по волейбол за мъже 2018 в праймтайма на БНТ са добра възможност за ефективно позициониране на рекламни послания. В дните на Световното първенство, онлайн платформата на БНТ ще предостави и допълнителни възможности както за рекламодатели, така и за почитателите на волейбола.

източник: live.varna.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *