Партньор на Проватон
 Защо не трябва да се страхуваш да обичаш повече?

Защо не трябва да се страхуваш да обичаш повече?

Сподели в

Повечето от нас поддържат постоянен диалог в главата си, анализирайки връзката си и държанието си. Общо взето, често това се оказва причината, за това много от нещата да не вървят в правилната посока. Вместо просто да действаме въз основа на това как се чувстваме, ние Non Stop се съветваме с вътрешния си глас, който ни нашепва да не разкриваме чувствата, емоциите и мислите си. Общо взето ни саботира.

Резултат с изображение за couple free love nature
Макар, че понякога се чувствам сякаш трябва да “надхитрим” чувствата си, за да не бъдем наранени, много по-добре е да си признаем и да се оставим да бъдем този, който обича повече. Когато премахнем бариерите, можем спокойно да се стремим към най-доброто, което можем да дадем в любовта. Направим ли го, шансовете да получим това, което искаме, рязко скачат. Когато си даряващ и любящ човек, със сигурност ще получитш същото насреща.
Много хора се страхуват да са този, който обича повече. Страхуват се, че това е тяхната слабост, че ще страдат. Напротив! Да обичаш, това е сила! Сила, която е непоклатима пред всеки и пред всичко!

Свързано изображение

Признай чувствата си

Притеснението кой ще каже първи двете “златни” думички – “Обичам те”, е напълно неоснователно. Когато слушаме вътрешния си глас, който ни казва да не се доверяваме и откриваме, автоматично отказваме на партньора ни шанс да ни опознава. Отдалечаваме се от възможноста да се доближим до това, което искаме.
Защо са нужни тези игри? Кажете си как се чувствате. Ако всичко започва с недоверие, помислете – има ли смисъл да продължава?

Сравнението не е приятел

Избягвайте да анализирате кой какво е направил за другия. Не мислете какво ще получите в замяна, когато правите нещо хубаво за човека до себе си. Бъдете безкористни в действията си. По този начин не само ще накарате партньора си да се чувста обичан, но и вие самите ще се чувстате добре.
Това води до цикъл на откритост, т.е. обмен меж вас и любимия човек, вместо да заставате в отбранителна позиция.

Твоят интерес е мой интерес

Ако партньорът ви обича да се разхожда, разходете се с него. Ако обича да спортува, поспортувайте с него. Каквато и страст да има, споделете я. И не само това – насърчавайте ги да преследват нещата, които дават радост и смисъл на живота им.
Тук в никакъв случай не става въпрос да жертвате собствените си интереси или това, което ви прави щастливи. Това означава просто да бъдете отворени към нови неща, да разширите мирогледа си.

Бъди любящ

Предприемайте действия и жестове, които партньорът ви би възприел като любящи. Забележете – той/тя да ги възприема като такива. Може да му/й подарите подарък, смятайки, че това ще ги направи щастливи, но дали това е което искат? Дали пък просто не искат да си останете една вечер вкъщи, да си сготвите, да се сгушите пред ТВ и да гледате любим филм?
От особено значение е да знаем какво истински радва партньора ни, за да знаем как да го направим истински щастлив.

Не се страхувай

Доста често, когато взаимоотношенията се задълбочат, хората изграждат защитна стена. Страхът да не загубим любимия е много коварно нещо. Можем да започнем да “записваме” всяка грешка, която правят, “издигайки” все по-висока и по-висока стена помежду ни. Да станем по-груби към партньора си, може да бъде несъзнателна защита. Точно срещу страха да не обичаме повече, да не бъдем твърдя уязвими, да не бъдем наранени… или изоставени.
За да запазим чувствата на любов, трябва да се изправим срещу тези “страхове”. Трябва да ги преборим точно с любов и отдаденост.

Свързано изображение

Да обичаш е най-доброто, което човек може да направи за собственото си благо. Любовта ни кара да се чувстаме живи и истински добри сами за себе си. Да е обичаш е умение, което помага във всички взаимоотношения – приятели, деца, романтични партньори.
Не забравяйтеКогато освобождаваме и разширяваме способността си да обичаме, ние разширяваме и способността да бъдем обичани!

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *