Партньор на Проватон
 Мога ли да се отърва от целулита?

Мога ли да се отърва от целулита?

Сподели в

Имаш целулит? Е, да не си сама… В днешно време с тези храни и застоял живот, който повечето хора водят, как няма да има. Дори мъжете имат! Да оставим това. Тренираш, храниш се здравословно, но гадните дупки по дупето ти все още са там! Какво да направиш? Липосукция? Не, не. Този вид на кожата няма нищо общо с теглото, това не е излишна мазнина. Някъде грешиш, пропускаш нещо, защото определено можеш да се избавиш от целулита без хирургическа намеса.
Като за начало, знаете ли изобщо поради каква причина се появява целулитът? Може да е генетично, но изразът на гените може да бъде променен в зависимост от избора ви на живот. Друга причина може да са лимфите. Както знаем лимфната система служи като дренаж, който помага на тялото да се отърве от “отпадъците”. Доктори твърдят, че лимфните възли могат да се раздуят от нездравословни навици, като лошо хранене и застоял живот, което спомага за появата на целулит. Токсините, които се приемат чрез алкохол и цигари, години, много може да са факторите за целулит.

Резултат с изображение за orange skin
Всеки умира да получи отговор на това как да се отърве от целулита. Лошата новина е,че няма лечение. Грознат аистина е, че тъй като целулитът най-вероятно е структурен проблем, той ще се върне… Подличко, нали?! Обаче не се отказвайте! Има много начини, които ще ви помогнат да намалите до минимум целулита по себе си. И най-хубавото е, че не е чрез скъпи процедури.
Специалисти съветват да правим кардио и силови тренировки. Странно, но няма конкретно проучване за това как тренирането засяга целулита, но упражненията засилват тонуса на мускулите и някак си намаляват появата на целулита.

Резултат с изображение за training butt
Освен тренировките, важно е здравословното хранене. Постигането на здравословно тегло може да е от помощ за намаляване на целулита. Обаче само да се отървете от килограми, без да се стегнете, не винаги означава, че целулитът ще намалее. Дори напротив, когато отслабваме, целулитът може да стане по-видим. Затова тренировките не трябва да се пренебрегват, в никакъв случай!

Резултат с изображение за cardio
Знаете за антицелулитните кремове и много от вас са настроение скептично относно тях. Всъщност те действително помагат. Не очаквайте да киснете пред компютъра и да се тъпчете с какво ли не, а като се намажете с крема, някак си магически целулитът да изчезне. Кремът е просто добавка към тренировките и правилното хранене!
Не само храненето трябва да е здравословно. Трябва да направите целия си живот такъв. Това включва достатъчно сън, достатъчно движение и умерено количество храна.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *