Партньор на Проватон
 Първият ден от “Paris Couture Week” начело с Givenchy (СНИМКИ+ВИДЕО)

Първият ден от “Paris Couture Week” начело с Givenchy (СНИМКИ+ВИДЕО)

Сподели в

Творческият директор на Givenchy – Клер Келър определено показа дълбочината на новата колекция FW Couture 2018, която бе заобиколена от VIP гости, отпиващи скъпо шампанско на фона на залязващото слънце.

През този сезон, британската дизайнерка явно се е впуснала в архивите на модната къща, за да преоткрие позабравеното вдъхновение на Живънши. Пурпуртни текстури, падащи пайети и пастелни цветове, наметала в разкошен стил, разкриваха поезията в дизайна. Чрез приказното модно шоу, което Келър организира в Париж, тя почете паметта на великия Живънши.

Както е известно, Одри Хепбърн е била лична приятелка на Живъншни. Всички знаем за “Закуска в Tифани” и стила й там. Именно от там е дошло вдъхновението на творческия директор на модната къща.

Жестът на Келър е едновременно знак на респект и смелост, тъй като връщането назад в миналото, крие риск да останеш там. Но Келър е настоявала да осъществи тази идея. “След като го срещнах и това, че той си отиде преди 3 месеца и наследството, което ми остави, чувствах, че е нещо, което трябва да се отпразнува” – каза тя, зад кулисите.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *