Партньор на Проватон
 Любимият часовник на Мартин Лутър Кинг

Любимият часовник на Мартин Лутър Кинг

Сподели в

Знае се много за д-р Мартин Лутър Кинг-младши – за живота му, за това как той защитава и се бори за каузата на гражданските права и за преждевременната му смърт.

Има един малък детайл в живота му. Малък за нас, голям за него. Това е часовникът му – Timex с обикновена кожена каишка. Изглежда е бил важен за него, понеже го е носел в едни от най-личните си моменти. Това, обаче не е много известен факт, тъй като често е бил забелязван със своя 18K Rolex Datejust, часовник чиито произход е доста неизвестен. Някои твърдят, че това е подарък от самият собственик на Rolex, други – от друг член на движението за граждански права, така или иначе не става ясно.

Image result for martin luther king watches

Кинг е сниман, носейки часовника навсякъде. От Маршът срещу страха, до митинги в Кливланд , Чикаго и околността. В крайна сметка името му, толкова се асоциира с часовника, че през 2013г, компанията го включва в реклама, заедно с други забележителни собственици на Rolex.

Тimex се виждал по-рядко на ръката на д-р Кинг, но причината далеч не е, че часовникът му харесва по-малко. Това е часовник, който е носил през най-интензивните си преговори и най-дълбоките си борби за граждански права.

Image result for martin luther king jr watches

През 2014г, съпругата му Корета Кинг го предоставя на изложба в Атланта, заедно с очилата и транзисторното му радио, което е носел постоянно, за да е винаги в час с горещите новини. Това, което Корета си спомня е как съпругът й обичал да гледа как тик-така секундарника в часовника.

Любовта на д-р Кинг към часовниците подчертава дълбокото му мислене за времето. В една своя реч той казва: “Времето винаги е правилно, за да направиш това, което е правилно“.

Image result for martin luther king timex

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *