Партньор на Проватон
 Пеевски моли Доган за среща (видео)

Пеевски моли Доган за среща (видео)

Сподели в

Председателят на ДПС Делян Пеевски поиска среща с почетния лидер Ахмед Доган.

“Колегите призоваха за пълно обединение между г-н Доган и мен. Не приемат партията да бъде разрушена от няколко деребеи. От моя страна тема няма – аз съм готов да сме заедно, искам да сме заедно, не както говорят по медиите – да има две депесета”, обяви Пеевски след председателски съвет на движението.

Той призна, че не се е срещал с Ахмед Доган, и го призова да се срещнат. Съобщи, че с колегите му са жертви на натиск и заплахи и ще подадат жалби.

За втория мандат той посочи, че ще проведе консултации с партиите. “Ако видим, че има шанс за мнозинство, взимаме го и продължаваме”, отсече Пеевски. Той уточни, че няма да бъде кандидат за премиер.

Пеевски обясни, че част от колегите му в партията са “изключително тормозени последните дни, заплашвани, натискани”. Посочи още, че всички ще подадат жалби по надлежния ред. “Никой не може да си позволи, най-малкото няколко дерибеи, които искат да я разрушат заради своите амбиции. Колегите това не го приемат и настояват да сме заедно”.

Попитан кои са дерибеите и има ли общо Джевдет Чакъров с тях, Пеевски каза, че лично Чакъров е звънял на част от хората в структурите да не идват на срещата в София. “ДПС постигна резултат да е втора партия, да има 47 депутати и никой не може да си позволи това да се счупи. От моя страна тема няма – аз съм готов да сме заедно, искам да сме заедно и ДПС да върви обединено напред”.

Вторият мандат – ДПС първо ще пусне писма до останалите парламентарни групи дали са готови да го подкрепят: ”Няма да разиграваме държавата. Ако от писмата видим, че има шанс за мнозинство, взимаме го и продължаваме”.

Парламентарната група ще реши кой да вземе мандата.”Мога да го взема и аз, с излъчен кандидат за премиер, но аз няма да съм кандидат за премиер”, каза Делян Пеевски.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *