Партньор на Проватон
 САЛИ ТАБАКОВ С ПОСТОЯННА МЯРКА ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА И ОБВИНЕНИЯ В ПРАНЕ НА ПАРИ

САЛИ ТАБАКОВ С ПОСТОЯННА МЯРКА ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА И ОБВИНЕНИЯ В ПРАНЕ НА ПАРИ

Сподели в

Ексобластният председател на ДПС – Варна и общински съветник от ДПС Сали Табаков е разследван от Комисията по противодействие на корупцията /КПК/, като производството е в Софийска градска прокуратура.

На Сали Табаков са повдигнати обвинения по:

Чл. 253 от НК – който извърши финансова операция или сделка с имущество, или прикрива произхода, местонахождението, движението или действителните права върху имущество, за което знае или предполага, че е придобито чрез престъпление или друго общественоопасно деяние, се наказва за изпиране на пари с лишаване от свобода от една до шест години и глоба от три хиляди до пет хиляди лева.

….Когато средствата или имуществото са в особено големи размери и случаят е особено тежък, наказанието е лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

И по чл.220 от НК – длъжностно лице, което съзнателно сключи неизгодна сделка и от това произлезе значителна вреда за стопанството или за учреждението, предприятието или организацията, които то представлява, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години, като съдът може да постанови лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 6.

…В особено тежки случаи по предходната алинея наказанието е от три до десет години лишаване от свобода, като съдът постановява и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7.

Това обвинение касае обществените поръчки от МОН за 28 милиона лева, минали през фирма на тъста на Сали Табаков, разследване за което първа направи АФЕРА, от които 20 милиона потънаха в „тайната стая“ на Табаков.

Категорично и безапелационно Съдът е приел, че на Сали Табаков трябва да бъде наложена постоянна мярка за неотклонение – задържане под стража, която е постановил, като тя бе ще бъде изпълнена като домашен арест, заради влошеното здравословно състояние на Сали Табаков.

Следствените действия на Комисията по противодействие на корупцията /КПК/ продължават. Разпитани са изключително ценни свидетели.

Паралелно върви и проверка на всички доходи и притежания на Сали Табаков и дали те отговарят на доходите, които е получавал по законов път. Само автопарка на Сали Табаков се оценява на два – три милиона лева.

Изключително добра работа на Комисията по противодействие на корупцията /КПК/, която месеци наред изпипа така разработката си, че да не изтече информация, както и корупционната схема на Сали Табаков да бъде закована така, че категорично да издържи пред съда.

Afera.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *