Партньор на Проватон
 Жители на кв. “Чайка”: Зелената зона лишава квартала от стотици паркоместа

Жители на кв. “Чайка”: Зелената зона лишава квартала от стотици паркоместа

Сподели в

Въвеждането на “Зелена зона” в “Чайка” ще усложни проблема с паркирането в квартала, вместо да го реши или облекчи. За това алармират жители на кв. “Чайка”. По думите им с разчертаването на паркоместата и въвеждането на нова организация на движение в квартала стотици паркоместа ще изчезнат.

Типичен пример е районът около блок 6, къде днес се разчертават паркоместа. До момента около блока се е паркирало успоредно от едната страна на улицата и перпендикулярно от другата. Не така обаче ще стоят нещата с въвеждането на “Зелената зона”.

Репортерска проверка на Moreto.net установи, че според разчертаните места, остава единствено възможността за перпендикулярно паркиране, с което на практика изчезват няколко паркоместа. Подобно е положението и около съседните блокове.

Отделно на улицата в близост до блока, на която до момента се е паркирало, са поставени знаци забраняващи престоя и паркирането.

По думите на живущите в района, улицата съвсем спокойно може да се направи еднопосочна, а едното платно да остане за паркиране, както се е ползвало до момента.

За подобни проблеми алармират и в други места на квартала, а жителите са готови да организират протест, в случай, че община Варна не реагира адекватно на проблема.

Неадекватни изглежда и разчертаните места, на които се очаква автомобилите да паркират диагонално. Подобна схема се използва, когато улицата няма достатъчно ширина, за да поеме перпендикулярно паркиране. В случая обаче нещата не стоят така, защото зоната е достатъчно широка, а автомобилите продължават да паркират перпендикулярно без да се съобразяват с разчертаните места.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *