Партньор на Проватон
 Варненци продължават да недоволстват от новата “зелена зона” и безумните общински ремонти

Варненци продължават да недоволстват от новата “зелена зона” и безумните общински ремонти

Сподели в

В блока има 60 апартамента, а са начертали едва 25 паркоместа, възмущава се жител на кв. “Чайка”

Варненци продължават да недоволстват срещу новата “зелена зона” и неудачните инфрастурктурни решения на метната власт в морската столица.

Жител на града изрази недоумението си от новоизграден паркинг в престижния квартал “Чайка”. Зоната се намира в междублоково пространство и всяко паркомясто е разчертано с маркировка. Едно се отличва от останалите поради странната си форма. То е много по-малко и не става ясно за какво точно превозно средство е предназначено.

„Може ли някой да обясни какъв недоразвит мозък е измислил това? Как е възможно да се паркира тук? Тая платена зона в кв. „Чайка“ е проектирана от малоумници. Трябва да се има предвид също, че има 25 паркоместа, а в блока има 60 апартамента,“ написа жителят на морската ни столица.

„За велосипед или мотор,“ предполагат в мрежата.

ИА “черно море” припомня, че жителите на квартал „Чайка“ излязоха на протест по повод въвеждането на зелената зона за паркиране в района само преди десетина дни. .

Кой, кога, по какъв повод и с каква цел предложи да се създава “зелена зона” която е в самия край на града? Какви са критериите за тази зона, какво допринася тя за подобряването на нашия живот? Защо се изисква такса? Кой законов акт на държавната или местната власт налага това? Каква е ползата за живущите на квартала от тази зона? С какво се подобрява благоустройството на жизнената среда за гражданите? Къде ще отиват и как ще се разходват средствата от събираните такси? Каква е общата прогнозна сума на събираните такси? ККак така общината събира такси за услуга, а не осигурява достатъчно паркоместа? Това са само част от въпросите, които задават гражданите.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *