Партньор на Проватон
 Комисията по собственост даде съгласие за придобиване на държавни имоти във Варна

Комисията по собственост даде съгласие за придобиване на държавни имоти във Варна

Сподели в

Решението на съветниците касае придобиването на няколко места

Съгласие за откриване на процедури по придобиване в собственост или управление на държавни имоти даде Комисията по собственост и стопанство към Община Варна, съобщава “Морето”.

Решението на съветниците касае придобиването в собственост на бившето помощно училище „Братя Миладинови“ на бул. „Сливница“ 113. Теренът е с площ над 3.5 дка и включва едноетажна сграда. Плановете са имотът да бъде използван за строеж на нова сграда за Трета гимназия.

Комисията одобри откриване на процедура за придобиване безвъзмездно в управление на държавен терен, представляващ групова археологическа недвижима културна ценност с национално значение „Раннохристиянски манастир в местност Джанавара“. Към момента имотът е на Министерство на земеделието и храните, предоставен е на Министерството на културата. Искането за придобиването е на Регионалния исторически музей и касае разрешаване на дългогодишен проблем, касаещ собствеността и управлението на недвижимия имот.

Съветниците уточниха, че до сесия на местния парламент трябва да бъде предоставена справка от РИМ за евентуалните разходи за управление на имота.

Провеждането на процедура за придобиване на държавния имот със сградата на бившето руско консулство на ул. „Македония“ 53, одобри още комисията. Идеята е там да бъде устроена административна сграда или детска градина.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *