Партньор на Проватон
 Finito! Политиката „изплюва“ Филчо Филев

Finito! Политиката „изплюва“ Филчо Филев

Сподели в

Бившият кмет на Провадия, неуспешния два мандата, издигнат от залязващата БСП Филчо Филев казал, че напускал политиката, разбрахме от наши брилянтни източници

Той бил обиден на партийното ръководство, че без да го обсъдят и/или уведомят от уважение (то май вече никой не го уважава) са го изтипосали на четвърто – твърдо НЕизбираемо място.

Затова бил решил и пред най-близките си споделил, че след края на мандата му като общински съветник щял да обяви, че се оттегля от политиката, като според запознати щял да се помъчи да остане като нещо като „почетен“ и да продължи да „опъва конците“ на Анатоли Атанасов – Кивито.

Припомняме Ви, че Филчо Филев от двадесет и пет годишен е „назначен“ за директор на ЗХМ Провадия. Червената партия го прави заместник кмет през 1999-та г. в община Провадия. Там изкарва два мандатадо 2007 г. По времето на Георги Янев е четири години в опозиция. През 2011г. става кмет на Провадия. Изкарва два мандата през които общината не помръдва и сантиметър, а покрай него витаят скандални слухове за „мръснишки предложения“ към омъжени служителки на администрацията. През 2019-та година губи катастрофално изборите от ГЕРБ, като е единствения кмет в историята на България, който на втори тур на кметските избори има по-малко гласове от първия тур !?! Става общински съветник вместо от човек с такава биография да постъпи мъжки и да подаде оставка от съвета и да се оттегли, но алчността му е пословична и никой не очаква това. И така до 2021г., когато става депутат за цели … девет работни дни. И след като Народа го уволнява може би е бил един от най-тежките периоди в живота му – вманиачения, че е роден за директор Филев – остава нито да е кмет, нито депутат, нито общински съветник… Явно усетил се, че живущите в Провадия вече не го харесват решава най-накрая да разреши на Анатоли Атанасов – Кивито да бъде кандидата за кмет на Столетницата през 2024г. Филев очаквано се нарежда втори и забележете на изборите има „завидните“ – цели 47 преференции. Тогава младата социалистка Наталина Златева има повече преференции от него, но той естествено не се оттегля и въпреки срамната ситуация остава в общинския съвет поради подредбата на листата. 47 преференции за човек с гореописаната биография – това ако не беше смешно, щеше да е жалко (а то всъщност си е жалко). И така до 9-ти май т.г., когато политиката вече го „изплюва“ на четвърто място в листата за депутати, когато червеното е толкова раздробено, а самото БСП е „обезкървено“ от напускащи авторитети по различни причини, че социолозите вече им дават около двадесет депутата, а специално за Варна прогнозират, че може дори да останат без нито един мандат.

Жалко е да се мислиш за нещо повече от останалите, да позволяваш егото и алчността да те водят, да демонстрираш неприязън към избирателите (работодателите) си.

Народа рано или късно „изхвърлят“ такива хора от властта, която те им дават!

Точно поради този грешно изживян живот Филчо Филев по вероятно няма да остане запомнен в историята на Провадия, камоли във Варна (където живее в супер луксозен апартамент до McDrive) и със сигурност в партията си, която очевидно го намрази!

Анализ на Димитър Димитров

Колаж: ПРОВАТОН, зад гърба на Анатоли Атанасов винаги прозира сянката на Филчо Филев

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *