Партньор на Проватон
 Кметът Благомир Коцев откри Учебен сбор по отбранително-мобилизационна подготовка в Община Варна

Кметът Благомир Коцев откри Учебен сбор по отбранително-мобилизационна подготовка в Община Варна

Сподели в

Важно е да поддържаме добрия диалог между институциите по темите, свързани със сигурността, коментира Коцев

Кметът Благомир Коцев откри Учебен сбор по отбранително-мобилизационна подготовка.  Събитието се проведе в зала “Пленарна” на Община Варна. В него участваха ръководният екип и служители от общинската администрация, началникът на централното военно окръжие полк. Георги Георгиев, началникът на военно окръжие I степен, отговарящо за Североизточна България – подполковник Матей Савов, военни и граждани.

За мен като кмет е изключително важно да поддържаме добрия диалог по темите, свързани със сигурността. Община Варна е в добро и ползотворно сътрудничество с всички институции на държавно и местно ниво, които касаят сигурността в страната ни, включително и с Министерство на отбраната, подчерта кметът Коцев.

Днешният сбор е добър повод да сверим начина, по който работи администрацията и да проверим дали имаме готовност да запазим качеството на дейностите при различни условия както в мирно, така и в размирно време, заяви кметът Коцев. Той добави, че екипът му работи изключително стегнато, но въпреки това би могла да се повиши подготовката на администрацията по най-важните въпроси, касаещи работата в извънредни ситуации. Производството на стоки, логистиката, евакуацията на граждани, планиране на ресурсите са важни теми, за които трябва да сме подготвени при евентуална криза, изтъкна кметът Коцев.

Община Варна е пример за останалите български общини с ежегодното провеждане на подобни мероприятия, посочи в приветствието си към участниците в Сбора полк. Георги Георгиев. По думите му, Варна е образец за добро взаимодействие с военните териториални органи, което осигурява мост до всички възможни задачи и дейности, свързващи армията и гражданското общество. България вече 80 години е в условия на мир, което е най-дългият период в 13-вековната ни история – време, което трябва да ценим, но и да не пренебрегваме потенциалните опасности, подчерта полк. Георгиев.

Целта на сбора, свикан от кмета Благомир Коцев, е да се постигне по-ефективно прилагане на съществуващата и нововъведената нормативна база, регламентираща дейността по отбранително-мобилизационна подготовка през 2024 година.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *