Партньор на Проватон
 Акцията на Тодор Балабанов за свалянето на Христо Димитров не успя

Акцията на Тодор Балабанов за свалянето на Христо Димитров не успя

Сподели в

Акцията на бившия председател на Общинския съвет Тодор Балабанов, организационен секретар на ГЕРБ-Варна, за свалянето на председателя Христо Димитров и да заеме мястото му не успя, заявиха източници от политическите среди

Според тях акцията е била пунта мара, тъй като Тодор Балабанов е близък с евродепутата от ГЕРБ-СДС Емил Радев, който пък е свързван с бизнес група, подкрепяща председателя на Общинския съвет Христо Димитров.

Може да се окаже, че не е съвсем пунта мара, тъй като интифата е от Бойко Борисов, който бил против “партията” на бизнес групата, подкрепяща Христо Димитров, с кмета Благомир Коцев след знаковото назначение на Андрей Василев за началник на канцеларията на председателя на Общинския съвет.

Бойко Борисов обаче се възползва от ходовете на Тодор Балабанов за свалянето на Христо Димитров и договори 10 000 корпоративен вот за парламентарните избори от бизнес група, съперничеща както на бизнес групата, която подкрепя председателя на Общинския съвет.

Според източници от политическите среди корпоративният вот може да бъде допълнен и с политически от партньори на бизнес групата и ГЕРБ да получи 15 000 бонус вот за Трети МИР Варна.

След като бизнес групата получи назначението на Андрей Василев като началник на канцеларията на председателя на Общинския съвет Христо Димитров, а Таня Парушева стана заместник-председател на “Комисия по контролиране, координиране и управляване на проектите в Община Варна”, може да не се “отчете” с корпоративен вот, тъй като Емил Радев, близък до лидера на бизнес групата, най-верочтно ще бъде на неизбираема осма позиция в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-СДС за Европарламента.

Тази разстановка отваря опции за маневриране на Бойко Борисов за привличане на корпоративен и политически вот от партньори за ГЕРБ-СДС и за отнемане на корпоративен вот от ПП-ДБ.

Така парламентарните избори могат да се превърнат в римейк на кметските, но този път Бойко Борисов да е бенефициент на корпоративния вот, вместо ПП-ДБ.

Кметът цака жокери преди кампанията, работи на макс за ПП-ДБ, но отсреща е “хищната политическа хиена” Бойко Борисов, който изигра хода с акцията на Тодор Балабанов за свалянето на председателя на Общинския съвет Христо Димитров, но държи още козове.

Основния анализ е на bgsniper.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *