Партньор на Проватон
 Надписи „Пестете водата“ посрещат туристите в Барселона

Надписи „Пестете водата“ посрещат туристите в Барселона

Сподели в

Надписи „Суша е. Пестете вода по време на престоя си!

посрещат туристите, които пристигат през летището в Барселона, Испания, съобщава „Ройтерс“. Агенцията припомня, че заради промените в климата испанската провинция Каталуня преминава през рекордно сух период.

Резервоарите за вода са пълни едва 15% и това налага редица ограничения върху жителите, посетителите, земеделските стопани и индустриалните предприятия. В допълнение душовете по плажовете за затворени, а басейните не е разрешено да се пълнят с чешмяна вода.

 

Душове по плажовете не може да се ползват.
Душове по плажовете не може да се ползват. | Снимка: Reuters

 

Каталунските власти призовават туристите да бъдат отговорни, но също уверяват, че това не трябва да ги спира да идват в града и региона, който е сред най-посещаваните в цялата страна. Туризмът формира 15% от местната икономика.

Асоциацията на хотелиерите в Барселона предупреди през февруари, че не може да рекламира в чужбина празни басейни и призова да получи изключение от общата забрана за пълнене на басейни, разрешавайки за целта да ползват обезсолена вода.

От 2016 г. насам местните хотели са намалили два пъти употребата на вода. Настоящите ограничения допускат дневна употреба от 200 л на човек на местното население.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *