Партньор на Проватон
 Необичайни причини за понижено либидо

Необичайни причини за понижено либидо

Сподели в

Защо не ви се прави секс

Желанието да правите секс с партньора си е нещо, което обикновено подсказва за привличане, чувства, страст, привързаност, обич. Ако доскоро сте имали нормално или дори високо либидо, което изведнъж е започнало да спада, не бързайте да мислите, че сте спрели да обичате партньора си или че вече не сте привлечени от него.

Има много причини, поради които либидото може да се понижи. Някои от тях са наистина странни и нетипични. Те могат да останат скрити и да не си давате сметка за тях, но имат силата да влияят на либидото ви и на желанието ви за интимност.

Кои са необичайните причини за понижено либидо?

Ниско самочувствие 

Ако сте напълнели, имате някакъв физически или емоционален проблем в момента, с който се борите, това може да са причини за понижено либидо. Вътрешното ни състояние е от голямо значение за сексуалното желание. Ако по някаква причина не се чувствате добре в кожата си, това ви кара да се затваряте в себе си и да избягвате физически и интимен контакт.

Миризмата на партньора ви отблъсква 

Миризмата на човека, с когото сте ви влияе подсъзнателно на инстинктивно ниво. Въпреки че сме разумни същества, ние хората също се влияем от инстинктивно вкоренени реакции, за които дори не си даваме сметка. Ако по някаква причина миризмата на партньора ви не ви е приятна, това може да ви откаже да правите секс с него.

Обстановката вкъщи 

Разхвърляното жилище, цветовете, в които сте избрали да аранжирате спалнята, предметите, пособията, дрехите, светлината – всичко това влияе на съзнанието ви дори да не го усещате. Когато нещо в дома ви не хармонира с личността ви, не ви кара да сте спокойни, когато сте си вкъщи, това може да повлияе косвено на либидото ви и да го понижи.

Злоупотреба с кафе 

Кафето е полезно, когато е в малки количества. Прекаляването с тази напитка може да ви направи изнервени, напрегнати, раздразнителни, да наруши съня ви и да повлияе негативно на енергийните ви нива. Всичко това се отразява на желанието за интимност и може да понижи либидото.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *