Партньор на Проватон
 Търговци от варненските пазари на протест заради вдигане на наемите им! Кмета Коцев разпореди проверка – защо точно сега?

Търговци от варненските пазари на протест заради вдигане на наемите им! Кмета Коцев разпореди проверка – защо точно сега?

Сподели в

10% увеличение на таксите за наемане на търговски обекти на варненските пазари предстои от началото на годината. Това потвърди за Недко Радев – директор на общинското дружество, което стопанисва тържищата.

Мълвата за вдигането на наемите предизвика сериозно негодувание сред търговците. От Колхозния пазар дори събират подписка в знак на протест и са разлепили бележки, изразяващи несъгласието им. Наемателите на територията на пазара към момента са 467.

Увеличението обаче не засяга само това тържище, а всички в града.

„Налага се заради драстичното увеличени на минималната работна заплата с 20% и оттам увеличението на други разходи, свързани с това. Последното увеличение беше също с 10% от 1 април 2023 г. Преди това наемите не бяха вдигани от месец октомври 2009 година. Инфлацията от 2010г. до сега е 52,7%“, обясни Радев.

Директорът на „Пазари“ каза още, че ако Общината им предостави подходящи площадки, са готови да изградят нови пазари в града.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *