Партньор на Проватон
 Във Варна провеждат обучение за разпознаване на рисковете от трафик на хора онлайн

Във Варна провеждат обучение за разпознаване на рисковете от трафик на хора онлайн

Сподели в

Дирекция „Превенции“ към Община Варна организира академия за доброволци и специализирано обучение за професионалисти за разпознаване на рисковете от трафик на хора онлайн. Инициативата се провежда от 27 ноември до 29 ноември в хотел „Черно море“. Тя е в изпълнение на Програмата на Местната комисия за борба с трафика на хора.

На 27 и 28 ноември е предвидено двудневно обучение на 25 доброволци от училищните превантивни клубове към дирекция „Превенции“, работещи по метода „връстници обучават връстници“. Доброволците ще се запознаят с основните рискове в мрежата и ще развият умения за разпознаване, реакция и превенция на трафика на хора в онлайн пространството. Те също така ще бъдат обучени как да създават стратегии за предпазване на своите връстници.

На 29 ноември ще се проведе и специализирано обучение за професионалисти. В него ще участват секретари на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, обществени възпитатели, социални работници и инспектори от Детска педагогическа стая. Темата е „Деца и младежи в Мрежата – Как разпознаване и предотвратяваме трафик на хора в дигиталното пространство“.

Обучението на професионалистите се обуславя от нуждата от нов вид подход към трафика на хора в дигиталната ера. Водещ обученията е Антоанета Василева – първи вицепрезидент на експертната група за мониторинг по прилагане на Конвенцията за борба с трафика на хора към Съвета на Европа и представител на Националния център за безопасен Интернет.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *