Партньор на Проватон
 Доброволци и безработни се включват в отстраняването на последиците от урагана във Варна

Доброволци и безработни се включват в отстраняването на последиците от урагана във Варна

Сподели в

Поради продължаващите аварийно-възстановителни дейности, бедственото положение в община Варна остава в сила. Това съобщи късно снощи кметът на Варна Благомир Коцев след приключване на заседанието на кризисния щаб на Общината.

От бюрото по труда във Варна са в готовност да предостави работна сила от 30 продължително безработни лица за участие в аварийно-възстановителните дейности. Редом с това са ангажирани доброволци от различни ведомства.

Констатацията на кризисния щаб е, че постепенно ситуацията в града се нормализира и животът преминава в обичайния си ритъм.

Разчистването на листната маса и отстраняването на опасните клони и дървета се очертават като основни предизвикателства.

Най-засегнат е район „Приморски“, където все още има затруднения в почистването и извозването на растителните отпадъци вследствие от бурята.

Обсъждат се решения за въвличане на по-голям обем технически екипи и специализирана техника, които да ускорят процеса на възстановяване.

Учениците се връщат от днес по класните стаи. Изключение правят училищата ОУ „Васил Друмев“, Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн, I ОУ „Свети княз Борис I“ и ОУ „Константин Арабаджиев“, където все още се извършват аварийно-ремонтни действия. Там режимът на дистанционно обучение ще продължи до сряда включително.

Детските ясли и градини продължават да работят в нормален режим.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *