Партньор на Проватон
 Коцев: Училищата и детските градини във Варна ще бъдат отворени в понеделник

Коцев: Училищата и детските градини във Варна ще бъдат отворени в понеделник

Сподели в

В пет от тях обаче няма да се учи

Училищата и детските градини във Варна ще бъдат отворени утре, с изключение на няколко от тях”, обяви на брифинг кметът на Варна Благомир Коцев.

Само в пет учебни заведения в общината ще има спиране на учебния процес за понеделник, добави той. Проблеми има в Първо основно училище „Свети Княз Борис Първи“, ОУ „Васил Друмев“, филиала на училище „Константин Арабаджиев“, СУ „Димчо Дебелянов“ и Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн.. Но с напредване на деня може да разширим или стесним списъка. Надяваме се времето да утихне, заяви Коцев.

По думите му има много бедстващи хора от различни социални групи. Според Коцев на терен се работи с максимално натоварване от аварийните екипи.

“След 18:30 ще потвърдим всички училища, които ще трябва да бъдат затворени за утрешния ден. Гражданите да бъдат много внимателни следващите дни, когато посещават Морската градина и Аспаруховия парк, тъй като има много клони, които все още не са почистени”, допълни кметът на Варна.

Благомир Коцев поясни, че акцията по почистване на клоните ще продължи цялата следваща седмица.

“Опасни места са вълноломът на Морската гара, който ще бъде ограничен за достъп в следващите 48 часа, това се отнася и за буните и пристанище “Карантината”, които ще бъдат затворени през следващите 2 дни. Всички районни кметства ще правят обходи и огледи на сградите за висящи ламарини и други предмети”, каза още кметът на Варна.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *