Партньор на Проватон
 Христо Димитров, кандидат за кмет на Варна, представи управленската си програма

Христо Димитров, кандидат за кмет на Варна, представи управленската си програма

Сподели в

Имаме ясна цел. Варна да поеме нов курс на икономическо развитие, културен разцвет и грижа за хората. Курс, който не само да задържи варненци и да им позволи да водят достоен и щастлив живот тук, но и да бъде пример за всички общини в страната. Това заяви днес инж. Христо Димитров, кандидат за кмет на Варна, по време на представянето на екипа си програмата на “Алтернативата на гражданите”.

Идеята за създаване на партия възниква в началото на годината. По думите на Димитров, това, в което екипът му се включва е една надпревара, в никакъв случай битка.

Ние сме група съмишленици, за които бъдещето на Варна, бъдещето на нашите съграждани, на нашите деца и внуци е много важно. Не не сме наивни хора и много добре знаем, че реализацията на нашите идеи, по-лесно би станала чрез партийна структура далеч от Варна. Но ние държим на нашата идентичност. Ние сме тук и всеки може да види какви са нашите лични достижения. Имаме ясни виждания за развитие и решение на проблемите на Варна.

В нашата група има хора от бизнеса, но има и хора от образованието, културата, промишлеността, правото. Ние сме обикновени нормални хора.

Димитров посочи и приоритетите в програмата на “Алтернативата на гражданите”, чието мото е “Варна може да стане по-добро място на живот”.

На първо място сред приоритетите е връщане чистотата на Варна. Всички ремонти ще бъдат подредени и ще бъдат проверявани. Ще бъде упражняван стриктен контрол на общинската администрация. Привличане на гражданите в управлението на града. Провеждане на решителна битка с корупцията. Пестеливо и разумно разходване бюджета на Варна.

Не на последно място подпомагане и ускоряване на дейностите, свързани с реализацията на индустриалните зони на Варна, така че дълго чаканите чужди инвестиции да станат факт. Групата ще окаже помощ за изграждане на ПУП на терените на собствениците, реализирането на необходимата инфраструктура.

“Алтернативата на гражданите” ще обърне и специално внимание на зоната за жилищно развитие на града, която е в южна посока. Ще бъде оказа помощ за изграждане на подробни устройствени планове.

Ще бъде търсена и алтернатива на Аспарухов мост – втори мост, тунел или фериботен транспорт.

Димитров повдигна и темата за презастрояването. По думите му презастрояването е по-скоро мит.

“Презастрояването е чувство, а не действителност. То е следствие от неизпълнението на инфраструктурните програми, които са задължение на община Варна и всяка държавна структура към частните инициативи. Гражданите освен, че искат хубави жилища, искат и добра връзка с околния свят, добра възможност да се разхождат. Всичко това е ангажимент на общината.”, посочи Димитров.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

1 Comment

  • Най-после екип от специалисти в различни области! Всеки си разбира от работата и вижда реалните проблеми на града. Готови да ги разрешат, а не да си измиват ръцете с другите след 10 години управление.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *