Партньор на Проватон
 Иновативно обучават децата на Варна как правилно да изхвърлят отпадъците

Иновативно обучават децата на Варна как правилно да изхвърлят отпадъците

Сподели в

Иновативен метод за обучение, касаещ екологичното възпитание у децата, се предлага във Варна. Чрез театрална постановка, в която главен герой е същество от бъдещето, се обучават подрастващите как правилно и разделно да изхвърлят отпадъците си, които след това биват преработвани и отново влизат в бита. Интерактивният подход е театрален спектакъл, на тема “Еко мечти”, който бе представен пред учениците на СУ “П. Яворов” в квартал “Владислав Варненчик” и връстниците им от СУ “Л. Каравелов” в квартал “Аспарухово”.

Постановката е с таргет аудитория – ученици от 1 до 4 клас, които имат възможност да научат, чрез театрално преживяване, лесно приложими начини за опазване на околната среда и чистота в заобикалящия ни свят. Професионалните актьори включиха децата като участници в представлението. Целта е по-голямо интегриране на публиките в процеса на създаване на спектакъла.

Спектакълът е дело на сдружение “Наш Свят”, финансиран по проект “Артист в махалата” на Фонд Култура 2023, на Община Варна.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *