Партньор на Проватон
 Симеон Славчев: Партия МИР е доказала, че залага на доказани експерти, професионалисти и граждански активисти

Симеон Славчев: Партия МИР е доказала, че залага на доказани експерти, професионалисти и граждански активисти

Сподели в

През платформата на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) в местното самоуправление в цялата страна ще влязат доказани експерти, професионалисти и граждански активисти. Това заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев след като днес ЦИК регистрира за участие формацията в местните избори, които ще се проведат на 29-ти октомври тази година.

„Партия МИР е доказала, че залага на доказани експерти, професионалисти и граждански активисти и не случайно се превърнахме в платформата, чрез която те да влязат в политиката. Това е и нашето разбиране за правене на политика. МИР работи с широка мрежа от граждански и неправителствени организации и на предстоящите местните избори ще участваме заедно с тях и така ще покажем различен модел на правене на политика“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че кандидатите за кметове и за общински съветници на МИР не са партийци, а доказани експерти, професионалисти и граждански активисти.

„Целта на партия МИР е с реални действия да докаже и да мотивира тези над 60 % от българските граждани, които традиционно не гласуват, че в България има експертен, човешки и морален потенциал, който може да бъде обединен и да работи в мрежа и който на практика да замени сега действия политически модел. Моделът, който партия МИР предлага стъпва на традиционните български и семейни ценности, на морала, инициативността, експертността и родолюбието“, каза още Симеон Славчев.

Той призова за пореден път българите да спрем да се мразим за чужди грешки и каузи, както и да спрем да избираме между по-малкото зло. Според Славчев е време българското общество да се обедини и само да започне да решава собствените си проблеми.

„МИР винаги е заемала и ще продължи да заема принципни, последователни и балансирани позиции без крайности и без популизъм, а само и единствено в защита на интереса на българите, на всяка българска община и на националния интерес на България. Местното самоуправление е коренно различно от националното и в него няма идеологии. В него има прагматизъм и е важно да бъдат избрани кметове и общински съветници, които имат експертността, опита, волята и желанието да решат всеки един от проблемите на местната общност. Местното самоуправление е най-близо да хората и именно затова през платформата на МИР в него ще влязат подготвени и доказани експерти, които имат решение на всеки един от проблемите в тяхната община и населено място. От днес българите вече имат реален избор и той е да изберат експертите, професионалистите и доказаните лидери на обществено мнение от техния град, които много добре познават, а не недоказани и непознати никому партийци“, каза още Симеон Славчев.

Той подчерта още, че със своите действия и позиции на национално ниво МИР няма да допусне да изложи или да опетни хората, които ще влязат в местното самоуправление чрез платформата на МИР. Според Славчев те ще имат пълната свобода и никой няма да им налага каквито и да било действия или политики. Единственото, което от МИР ще изискват е всеки, който влиза през платформата на МИР в местното самоуправление да спазва етичните и моралните обществени норми, законите и Конституцията на Република България, както и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите от тяхната община и да работят за тяхното благоденствие.

standartnews.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *