Партньор на Проватон
 Варненци: Ще останат ли зелени площи и градинки?

Варненци: Ще останат ли зелени площи и градинки?

Сподели в

Ремонтите във Варна продължават с пълна сила. Поредното новo разкопаване започна тази сутрин в междублоковото пространство до блок 142, в кв. “Младост”, сигнализира читател.

Жителите на района са били предупредени за ремонта още през лятото, казаха те. Те са посрещнали новината с радост, тъй като карето е силно занемарено. Днес обаче бяха неприятно изненадани да разберат, че вместо да бъде ремонтирана и озеленена, единствената зелена площ в района им ще бъде бетонирана, а малкото природа ще е минало. Според хората, районът им се е превърнал в строителна площадка, а почти всички зелените площи са вече асфалтирани. “Радваме се, че се прави. Има нужда, но трябва да се пази малкото зеленина, която имаме, но вероятно така ще се пестят пари от косене на трева летните месеци. ” умуват те.

“Вече се питаме ще останат ли в града зелени площи и градинки?”

Варненци посрещат с тъга тенденцията, градът все повече да губи зеленината си. “Не е красиво! Вместо да озеленяваме, навсякъде бетон и мръсотия”, казаха те. Хората все пак са помолили дърветата да бъдат запазени. Дали обаче това ще се случи, предстои да видим!

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *