Партньор на Проватон
 Радостина Стоянова, Партия на Зелените: За Варна реализирането на зелените идеи вече са спешни задачи за всеки квартал, заради всяко едно семейство

Радостина Стоянова, Партия на Зелените: За Варна реализирането на зелените идеи вече са спешни задачи за всеки квартал, заради всяко едно семейство

Сподели в

Радостина Стоянова е екоактивист. Тя е на 39 години. Щастливо омъжена с две момчета. Живее във Варна от 15 години. Бакалавър по финанси и магистър по европроекти. Собственик на магазин за бижута oxette  намиращ се в Гранд Мол във Варна. Каузата на нея и нейния екип е да бъде създаден Зелен регистър на Морската градина с цел опазване и грижа на всяко едно дърво, осъществимо само чрез смяна на статута и`, което ще задължи трайно спиране на движението на автомобили и строежите в нея

В общинския съвет ще отстояваме запазването на зелените паркове и зелените междублокови пространства, като ще се борим да се осигури финансиране от общината, с което задължително да се поддържат. Казваме категорично НЕ на строителство върху зелени междублокови пространства, а за разширяване на Варна към кварталите и към Аксаково.

С оглед на бързите темпове на разразяващите се климатични катаклизми по света е необходимо час по скоро не само да се забрани строителство в зелени площи, но и задължително да се осигури финансиране за поддържането и облагородяването им.

Партия на Зелените сме за в поддържаните зелени междублокови пространства и парковете да има само детски площадки, беседки за отдих и алеи за разходки.

Ние сме за монтиране на електрически зарядни станции от Общината на много и подходящи места в целия град и те да са изцяло БЕЗПЛАТНИ. С развиване на електрическата инфраструктура хората ще бъдат все повече благоразположени и спокойни да си сменят автомобилите с електрически.

Друга идея на Зелените, реализирана вече в някой общини е за изцяло електрически автобуси за градския транспорт, но и изграждане на собствен фотоволтаичен парк от който да се зареждат, като целта е намаляване на цената на автобусния билет за всички ползващи от порядъка на 50 ст.

Ние ще се борим за изграждане на нагреватели на площадките на автобусните спирки за удобство на пътуващите през зимния сезон за да се качват в автобусите по сухо, когато е заснежено и за затревяване на покривите им за по-чист въздух за чакащите автобусите, както е в Бургас отдавна.

Ще се борим за премахването на нерегламентираните сметища, чрез налагането на големи глоби и наказания.

Ще се борим за ЧИСТА, ЗЕЛЕНА И КРАСИВА ВАРНА

в която живеещите ще се чустват уютно и приятно, а туристите ще искат да я посещават отново!

Това са само една част от зелените ангажименти, които поемаме пред гражданите на Варна и за осъществяването на които ще настояваме да се случват.

Зелените идеи са много, но стават все по спешни за изпълнение, за да се намали глобалното затопляне, което усетихме още това лято. За да се намалява въглеродния отпечатък е вече наложително зелените промени да се въвеждат масово от управляващите органи, но да се изпълняват от всяко семейство.

Само ЗАЕДНО можем да ПРОМЕНИМ ВАРНА!

С цялата ни програма ще може да се запознаете в началото на предизборната кампания в сайтовете ПРОВАТОН, СИЛНА ВАРНА, БУДНА ВАРНА.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *