Партньор на Проватон
 Раменни преси на смит машина отзад, отпред

Раменни преси на смит машина отзад, отпред

Сподели в

Раменната преса е най-доброто упражнение за рамене. Предлагам ви още един негов вариант – на Смит машина. Хубавото на Смит машината е, че може да сте без партньор и да не се притеснявате да не ви затисне тежестта. Когато усетите, че има опасност да ви затисне тежестта, просто леко извивате китки и специалните куки се закачат във всеки един момент от изпълнението.

Този вариант се препоръчва на начинаещи докато свикнат с движението. Тук изпълнението е по-лесно, но мускулът не се натоварва така добре както при варианта с щанга.

 

Варианти на изпълнение

    • Раменните преси на смит машина отзад натоварват цялостно рамото,но малко повече средната част в сравнение с предната и задната.

 

 

  • Раменните преси на смит машина отпред натоварват главно предната и средната част на рамото.

 

 

Техника на изпълнение

  1. Седнете на пейката като се стремите кръстат Ви да е облегнат на нея.
  2. Хванете лоста широко,откачете го от специалните куки, след което спускайте бавно надолу докато лостът стигне нивото на вратът Ви (когато го правите зад врат) и докато лостът стигне нивото на брадата Ви (когото го правите отпред)
  3. След което експлозивно избутвате в изходна позиция.

 

Приложение

Раменните преси на смит машина наподобяват раменните преси с щангаж(свободна тежест) с тази разлика, че първото акцентира върху оформяне на рамото, докато със свободна тежест работите главно за маса. Този вариант се препоръчва на начинаещи докато свикнат с движението. Тук изпълнението е по-лесно, но мускулът не се натоварва така добре както при варианта с щанга.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *