Партньор на Проватон
 ”Ще ти закача главата”: Заплахите на Николаев, ден преди да нареже с макетен нож приятелката си

”Ще ти закача главата”: Заплахите на Николаев, ден преди да нареже с макетен нож приятелката си

Сподели в

Два дни преди да нареже с макетен нож 18-годишната си приятелка Георги Николаев я заплашил със съобщения през онлайн приложение. На 24-ти юни написал ”Направо те убивам”, а на 25-ти – ”Ще ти закача главата”. Ден по-късно я нарязал с макетно ножче, пребил я и обръснал главата й

Това стана ясно на брифинг на прокуратурата.

От обвинението заявиха, че наблюдаващите прокурори ще направят всичко възможно, за да може Николаев да бъде обвинен и да бъде наказан съответно тежестта на извършеното от него престъпление. Основният мотив, по който работят разследващите, е ревност.

Пострадалото 18-годишно момиче се е оплаквало на своя бивш приятел, че има сериозни притеснения заради Николаев.

От прокуратурата посочиха, че сигналът след инцидента е бил подаден около 23:30 ч. от съседка на 26 юни. 18-годишното момиче само е потърсило помощ от нея. Младата жена била с множество порезни рани и обилно кръвотечение. Момичето е било настанено в болница без опасност за живота, поясни старши комисар Лазар Христов, директор на ОД на МВР-Стара Загора.

Пострадалата е ученичка в единадесети клас, която в показанията си е посочила, че след като е видяла Николаев, са и били нанесени “юмручни удари по главата и след това не помни нищо”. После видяла разрезите по тялото си и потърсила помощ.

Образувано е досъдебно производство за средна телесна повреда срещу Николаев, стана ясно още от брифинга. Припомняме, че след инцидента той е бил пуснат на свобода, а съдийката Татяна Коева определи нараняванията като “лека телесна повреда”. Това предизвика широк обществен отзвук.

Считаме, че средната телесна повреда е изразена с мозъчно сътресение, което е било придружено с изпадане в безсъзнание. Тепърва ще се изследват всички допълнителни доказателства и ще се прецизира правната квалификация”, допълни районният прокурор Таня Димитрова.

Димитрова посочи, че “от изключителна важност е изготвянето на петорна комплексна медицинска оценка“.

След силния обществен натиск от прокуратурата започнаха активна работа. Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов заяви, че са разпитани всички, които имат отношение по случая. Назначени са множество експертизи.

Николаев е бил задържан още на следващия ден след инцидента за срок от 24 часа. Към момента на задържането му той е бил в условията на друго наказание – пробация за същия тип престъпление.

“Той има две подобни деяния и това е третото”, обясни тарши комисар Лазар Христов, директор на ОД на МВР-Стара Загора.

Николаев е бил обявен за общодържавно издирване, след като пострадалата 18-годишна жена е отишла сама в районното и е показала заплахите към себе си. Николаев обаче не е бил открит в дома си. Претърсени са осем адреса.

“Имахме информация, че лицето се укрива и до сутринта не бе намерен. Около 8 ч. колеги забелязват, че лицето се придвижва с автомобил и напуска населеното място. Задържан е на входа на Стара Загора”, обясни още Христов.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *