Партньор на Проватон
 10 правила за хубави снимки на плажа

10 правила за хубави снимки на плажа

Сподели в

1. На плажа светлината е изключително обилна, особено по обяд. Снимайте рано сутрин или когато слънцето започне да пада. На българското море трудно може да се снима залез над водата, освен на някой много дълбок и завъртян залив, но светлината тогава все пак е прекрасна.

2. Прицелете се към място, където не се виждат други хора към момента. Така зрителите ще останат с впечатлението, че сте сами на плажа – нещо, което само вие си знаете колко е далече от истината.

3. Снимайте към хоризонта, без да вкарвате в кадър вдадената в морето суша – така ще избегнете строежите по нея и ще създадете впечатлението, че сте на някакво хубаво място, където природата все още е девствена.

4. Задължително при селфи се обръщайте с лице към светлината, но не забравяйте да си сложите слънчевите очила – така очите ви няма да са присвити и няма да имате бръчки.

5. По-добре е да снимате коктейла си, отколкото миш-маша от плажното капанче. Не всички храни изглеждат добре на снимка.

6. Крака в пясък и приближаваща вълна е класика, но почва да се превръща в клише. Помислете за други варианти – надпис или символ, изрисуван в пясъка, също вършат работа. Стъпки в пясъка – още повече.

6. Винаги е добра идея да снимате пътя към плажа – пътека, дървена скара, склона – всичко, което води към обетованата земя на вашата ваканция

7. Шезлонг, сламена шапка, коктейл, отворена книга, мидички, плавници и шнорхел – все до един страхотни атрибути на плажния мизансцен. Използвайте ги с въображение и мярка.

8. Слънчевите очила са прекрасен атрибут за снимки – в тях може да се отрази каквото решите – пейзажът, коктейлът, човекът, който ви снима…

9. Обръщайте внимание на сенките, те също могат да бъдат успешно включени в някаква композиция. Особено ако са от палма.

10. Оставете си няколко снимки за след ваканцията. Можете да ги поствате постепенно и така да създадете представата, че още сте на море.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *