Партньор на Проватон
 Мъртва тяга (Dead Lift)

Мъртва тяга (Dead Lift)

Сподели в

Мъртвата тяга е едно от най-добрите упражнения за изграждане на мускулна маса и плътност на гърба. Голяма част от спортистите занимаващи се с бодибилдинг включват това упражнения в тренировката си за гръб.

Много е важно упражнението да се изпълнява правилно, защото в противен случай това може да доведе до много сериозни контузии. За хората, които до сега не са правили мъртва тяга препоръчвам първо да го правят с малки тежести, за да научат първо правилното изпълнение, след което да увеличават тежестите.

Другото важно нещо, на което можете да обърнете внимание, за да се предпазите от травми е използването на колан. Ако тежестите, с които изпълнявате това упражнение са много големи и Вие изпускате лоста ви препоръчвам използването на фитили.

Техники на изпълнение

  1. Стъпете здраво на земята като стъпалата трябва да са на ширината на раменете. Хванете лоста малко по-широко от ширината на раменете. Свийте коленете, гърбът трябва да  е изправен, изпъчете гърдите.
  2. При изправяне дръжте гърба изправен и водете тежестта близо до тялото.
  3. Веднага след изправяне изпъчете гърдите и придърпайте раменете назад.
  4. Много бавно се върнете в изходна позиция.

 

myrtva-tqga-deadlift

Приложение

Мъртвата тяга е много-добро упражнение, развиващо кръста ,задната част на бедрата и трапеца. Упражнението може да се изпълнява от всякакви билдери независимо от стажа им. Препоръчвам Ви да го правите в началото на вашата тренировка тъй като мъртвата тяга е тежко упражнение.

 

 

Трябва да знаете, че няма универсален начин на трениране, който да даде еднакво добри резултати при различните хора. Всеки има различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Затова вие се нуждаете индивидуална тренировъчна програма съобразена с начина Ви на живот, вашите цели, тренировъчния Ви стаж и свободното време, с което разполагате. Ние може да изготвим специално за вас тренировъчна програма. За повече информация, пишете ни на лично съобщение в контактната форма или на е-мейл info@4fitness.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *