Партньор на Проватон
 Отмениха забраната за коли по крайбрежната алея на Варна

Отмениха забраната за коли по крайбрежната алея на Варна

Сподели в

Това е улица и е изцяло в компетенциите на кмета, аргументира се областният управител Марио Смърков

Областният управител на Варна Марио Смърков отмени заповедта, забраняваща движението на автомобили по Крайбрежната алея. Тя бе издадена преди година от неговия предшественик Благомир Коцев и се отнася за участъка от Рибарския плаж до Втора буна.

Причината за решението на Смърков са становища от министерството регионалното развитие и ДНСК, че отсечката е улица. От това следва, че управлението й е в отговорността на кмета на Община Варна и той е компетентният орган, който може да забрани трафика. Това трябва да стане в 14-дневен срок, като дотогава достъпът на коли до алеята ще остане забранен, уточни Смърков, цитиран от “Дарик“.

Върху държавни терени в местността Салтанат в Морската градина неправомерно или незаконно са разположени преместваеми обекти от заведения, обособени са паркинги или са изградени пътеки и огради на частни имоти. Това е констатирала проверка, обхванала над 100 държавни терена, които са предоставени на общината за безвъзмездно ползване. Като пример Смърков посочи масивна ограда, разделяща частни парцели на дружествата „Хидрострой” и „Мавели” в района до входа за парка от Зоологическата градина.

Смърков припомни, че в Административния съд все още не е приключило производството за разполагането на шатри на ресторант „Хоризонт” върху държавни терени в Морската градина. Те са поставени там с разрешение от главния архитект на Община Варна, но липсват документи да са съгласувани с Областна администрация. Заведението е собственост на семейството на бившия областен управител Благомир Коцев.

Незаконно поставени преместваеми обекти от ресторантите „Ефе” и „Немо” са установени на плажната ивица край буна Траката. Върху държавен имот е изградена ограда и КПП на комплекс „Порт Палас” в курорта „Св. св. Константин и Елена”. За 10 обекта на улица „Никола Вапцаров” до стадион „Тича” липсват документи за законността на поставянето им, каза още Смърков.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *