Партньор на Проватон
 Държавата може да си върне акциите на Община Варна в Пловдивския панаир, реши комисия в НС

Държавата може да си върне акциите на Община Варна в Пловдивския панаир, реши комисия в НС

Сподели в

С 13 гласа “за” и 3 “против” членовете на Комисията по икономическа политика и иновации в Народното събрание приеха предложението за възлагане на министъра на икономиката да впише акциите на Община Варна в Пловдивския панаир в полза на държавата.

“Ние намираме като вносители, че при наличието на вече сключен договор, за който не се изисква писмена форма, Общинският съвет във Варна не е можел да оттегли решението за връщането на акциите на държавата. Затова виждаме възможност за действие от страна на министъра на икономиката за охраняване на обществения интерес”, изтъкнаха от името на вносителите по време на заседанието членовете на комисията:

Предложението, прието по време на заседанието днес, е включено като точка първа в пленарното заседание на Парламента в петък, 9 юни.

Съгласно решението, новият министър на икономиката и индустрията Богдан Богданов ще е задължен да предприеме всички необходими действия пред “Централен депозитар” АД по вписване на безналичните акции от Община Варна в полза на държавата от капитала на “Международен панаир Пловдив”.

Акциите на Община Варна в Пловдивския панаир са на стойност 17 милиона лева.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *