Партньор на Проватон
 ОБВИНЕНИЯ: Падат главите на Генадий Атанасов, Коце Ботокса, Кирил Петков, Христо Иванов и Николина Ангелкова и още 44 знакови лица, запор спря парите на „Мис Бикини“

ОБВИНЕНИЯ: Падат главите на Генадий Атанасов, Коце Ботокса, Кирил Петков, Христо Иванов и Николина Ангелкова и още 44 знакови лица, запор спря парите на „Мис Бикини“

Сподели в

Поне дузина (говори се за 48) мастити политици от ГЕРБ, „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, БСП, СВОБОДА и ДПС ще се сдобият с обвинения от прокуратурата за различни длъжностни престъпления в следващите дни и седмици. Това потвърдиха пред „Уикенд“ няколко независими един от друг наши източници.

Няма съмнение, че масовият „лов на вещици“ в България е свързан с войната, която главния прокурор Иван Гешев обяви на прогнилата политическа класа. Първият обвиняем знаков бивш министър от ГЕРБ вече е налице – Делян Добрев.

С името на Добрев обаче няма да се изчерпат обвиняемите министри от предишни кабинети на ГЕРБ, твърдят запознати.

Под ударите на прокуратурата е попаднал и лидера на СВОБОДА във Варна Генадий Атанасов. Срещу него през последните 3 години и половина се работело по редица сигнали от много широк спектър от престъпления, но от държавното обвинение са се спряли на подаване на документи с невярна информация за което се предвижда лишаване от свобода до 8 години.

Като мишена на прокуратурата в близко бъдеще се сочи името на екс министъра на туризма Николина Агелкова, на която ще й бъдат повдигнати обвинения за нерегламентирани плащания към туристическата империя на Валентин Златев и занижени умишлено концесионни такси за плажни ивици.

Твърди се, че сред обвиняемите от прокуратурата в близко бъдеще ще бъде и бившия министър на здравеопазването д-р Костадин Ангелов, познат с цветистия прякор Коце Ботокса. Срещу него имало подаден сигнал още отпреди година и половина, който се отнасял за управлението му като директор на Александровска болница.

Твърдението е, че с подписа на Ботокса са били сключени стотици неизгодни разсрочвания на договори в Александровска болница, които нанесли щети от над 15 милиона лева на здравното учреждение под формата на изкуствено натрупани лихви към частни дружества.

Като сигурен бъдещ клиент на прокуратурата е сочен и бившият регионален министър Николай Нанков, вероятно по разследване, свързано с финансови нередности по някой от строежите на пътища в България през последните години.

Според упорит слух, който се носи от няколко дни в София, с обвинение от прокуратурата може да се сдобие и лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов, 

който на няколко пъти беше посочен поименно от Иван Гешев като основен негов враг от политическия елит.

Бойко Борисов трябваше да се яви на разпит в четвъртък от 10 ч. сутринта на 25 май (малко след редакционното приключване на броя на „Уикенд“ – бел. авт.) във връзка с делото „Барселонагейт“. Борисов ще бъде питан по темата с къща за 4 милиона евро в Испания, обитавана допреди 2 г. от българската моделка Борислава Йовчева и сина й. Къщата в Барселона е собственост на свързания с „Лукойл“ бизнесмен Александър Чаушев, който я препродал на бизнесмена от Приморско Йордан Христов.

Той пък беше женен, макар и за кратко за Борислава Йовчева, за която има недоказани твърдения, че е била интимна с Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ многократно и енергично е отричал да има къща в Барселона и да е поддържал интимни контакти с Борислава Йовчева.

Източник на „Уикенд“ от държавното обвинение разкрива, че прокуратурата е наложила запори на Борислава Йовчева, нейния баща и брат, както и на приморския бизнесмен Йордан Христов още преди месец. Другото дело, по което Борисов ще бъде разпитван, е във връзка с изнесени от България към Западна Азия пари със самолети на правителствения „Авиоотряд 28”.

Прокуратурата подготвя и серия от обвинения срещу знакови лица от „Продължаваме промяната“, начело с бившия премиер Кирил Петков, твърдят запознати с окопната война на Иван Гешев. Смята се, че срещу Кирил Петков ще бъдат повдигнати обвинени, свързани със сключени по негово настояване договори за покупката на газ от Азербейджан, по които били надплатени 275 милиона долара – цена, цели 4 пъти по-висока от предварително постигнатата.

Сигналът срещу Кирил Петков е бил подаден в прокуратурата от бившия шеф на „Булгаргаз“ Николай Павлов преди година. По този казус с обвинения ще се сдобие и Людмил Йоцов, който беше назначен за изпълнителен директор на „Булгаргаз“ от правителството на Кирил Петков.

Сред бъдещите клиенти на прокуратурата усилено се споменава и името на Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“, която е без депутатски имунитет, тъй като се отказа от мястото си в 49-ото Народното събрание.

Бременната в 5-ия месец Лена ще бъде обвинена за сключена от нея неизгодна сделка – договор за правна помощ, подписан от Българската банка за развитие с адвокатска кантора, в която е работила бившият депутат. Разследването започна през юни 2022 г., а срокът на проверката срещу Бориславова приключва след броени дни.

Смята се, че делото срещу Лена Бориславова ще бъде образувано в началото на месец юни.

Сред спряганите имена на лидери, които могат да бъдат принесени в жертва във войната на Иван Гешев срещу „политическия боклук“ се сочи и Христо Иванов. Според запознати, лидерът на „Демократична България“ е разследван във връзка с купен от съпругата му Йорданка на силно занижени цени апартамент в Брюксел.

Според декларация пред КПКОНПИ, подадена от Христо Иванов на 11 юни 2021 г., за жилището от 75 квадратни метра в Брюксел и за гаража от 16 кв. м. в същата кооперация, той и жена му са платили общо…2 737 лева. Цената на квадратен метър жилищна площ в Брюксел варира от 2 500 до 4 900 евро.

Основния текст е на Narod.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *