Партньор на Проватон
 Kaufland отчита огромен интерес към депозирането на пластмасови бутилки

Kaufland отчита огромен интерес към депозирането на пластмасови бутилки

Сподели в

Депозитната система може да бъде отворена и в други градове

Интересът към депозитната система за рециклиране на бутилки на Kaufland е огромен. Това заяви Кремена Георгиева, мeниджъp „Kopпopaтивни ĸoмyниĸaции“ в компанията, по време на конференцията „ESGnews & Friends“, която се организира за втори път от единствената засега в страната специализирана ESG платформа – ESGnews.bg.

Ако в началото се събираха по около 10 000 опаковки на седмица, то сега са десет пъти повече, или 120 000 на седмица. Има огромен интерес. Резултатите показват, че клиентите са готови да използват депозитната система“, коментира тя.

Георгиева обясни, че да направиш нещо, което не е подкрепено от законодателството, е като „да изореш нива“. По думите ѝ проектът е гордост за компанията и се реализира именно от нея, тъй като дружеството има опит и експертизата.

От 2006 г. на територията на нашия склад имаме площадка за събиране на фолио и картони, които се бламират и се изпращат за рециклиране. Имаме място и логистика“.

След рециклирането на тези бутилки едно от нещата, които Kaufland прави, са торбички за многократна употреба. „Тези торбички са направени от пластмаса, която е рециклирана. Това е нашият начин да стимулираме нашите клиенти. Това са една част от нещата, които правим за ESG”.

economic.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *