Партньор на Проватон
 Анжело Георгиев и Генадий Атанасов „източват“ 3 000 000 лв. евросредства! НПО-та сезират Лаура Кьовеши

Анжело Георгиев и Генадий Атанасов „източват“ 3 000 000 лв. евросредства! НПО-та сезират Лаура Кьовеши

Сподели в

Строителния мошенник Анжело Георгиев – Интербилда и наркоразпространителя занимаващ се и с имотни измами със схема за източване на 3 000 000лв. европари

Преди време Ви запознахме как Ангжело Георгиев – Интербилда начело на ОПГ за нагласени обществени поръчки вършее в Морската столица на България (виж статията под линка), след като всички кметове с които започнал някакви строителни проекти през изминалите 5 – 6 години са пропищяли и не искали да му „видят очите“. Някой от проектите не бил завършил, а на другите си бил „оставил ръцете“.

Затова и от половин година бил насочил усилията си само във Варна. По рано Ви запознахме, че през февруари се бил сдушил с замесения в един куп други престъпления зам. председател на общинския съвет Варна Генадий Атанасов – Гената избран от печално известанат партия СВОБОДА. Към заверата привлякли и авера на Генадий съветника от ВМРО Венци Сивов.

Анжело Георгиев – Интербилда постоянно им предлагал схеми за източването на средства от Общината, чрез строителни схеми с раздути цени било то за ремонти на училища, детски градини, спортни площадки и въобще каквото могат да му уредят да спечели срещу комисионни.

След като направили две – три малки спортни площадки едната от които в училището Елин Пелин тримцата стигнали до решението, че вместо да играят множетсво малки поръчки да огледат една – две, но големи и с тях дето се вика да си оправели живота.

Георгиев оглеждал няколко поръчки още от миналото лято.

Едната която искал да реализира била „Изграждане на електрически зарядни станции за новите елетробуси за град Варна“ на стойност 3 000 000,00 лв.

Предложил на съзаклятниците и те си облизали пръстите виждайки се вече милионери…

Анжело и Генадий направили организацията и разпределили ролите – Анжело бил открил поръчката и той щял да я нагласява за аванс 30%, междинно плащане на 60% и окончателно – 10% и да я изпълнява за което поискал лъвския пай – около 20% с които веднага щял да се обзаведе с чисто ново Порше!

Достъп до комисията по ЗОП за разглеждането на документацията трябвало да осигури Венцислав Сивов, който е Председател на транспортната комисия и забележете – член на борда на директорите във Възложителя на процедурата – „Градски транспорт“ ЕАД Варна. Той щял да бъде вътрешния човек и за това да получи 5% комисион.

Генадий като съорганизатор си бил поискал 10% комисион, според нашия брилянтен източник.

Още един общински съветник им помагал и той трябвало да бъде защитен с 5%.

Сега останал въпроса с коя фирма да я спечелят, че да минат почти незабелязано и естествено да отговаря на условията …

Анжело Георгиев – Интербилда няма фирма на негово име, но работи с две дружества на които е упълномощено лице – Арт Строй М ООД с ЕИК: 203554583 и Стил Строй А ЕООД с ЕИК: 204364341, но те били с огромни задължения както към НАП така и към много доставчици на материали.

Затова Анжело предлагал да играят с консорциум с участието на русенско дружество. „Усвояват“ и ДДС-то, а работата – както стане! Ако стане напечено – затриват консорциума – парите били достатъчно!

Но Генадий Атанасов – Гената се противопоставил. Заявил му, че има няколко сигнала срещу него в Прокуратурата и е на косъм да му образуват досъдебно производство. Това обаче било по-голямо нещо и то с европейски средства! Поръчката била достатъчно голяма за да изкарат много пари. Анжело обаче го бил убедил, зашото всъщност него никъде го нямало!

Така от схема в схема накрая решили да участват с фирмата на красивата сестра на жената на Николай Роев – ЕР БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД. Същия Николай Роев който с Генадий Атанасов – Гената са близки от над 15 години и с който си правят всички строителни схеми.

Така след като мошенника Анжело Георгиев – Интербилда на два пъти спирал обществената поръчка в края на миналата година, заплашвайки зам. кмета на Варна Христо Иванов с разследване, използвайки името на високопоставен човек от София без неговото знание, най накрая през януари т.г. успява да я прокара.

На 21 април 2023г. Ер Билд Инженеринг ЕООД печели поръчката и подписват договора за изграждането на електрическите зарадни станции за електрическите автобуси на Варна за 3 000 000 лв.

Според наши източници на клона на комисионните били закачени Генадий Атанасов – Гената, Венцислав Сивов, Анжело Георгиев – Интербилда, изпълнителя Николай Роев,  управителя на фирмата Сияна Узунова и още един общински съветник, чието име ще добавим в сигнала ни до Европейската прокуратура и лично до Лаура Кьовеши.

Как с 45% процента комисионни (което си е около 1 350 000 лв.) ще бъде извършена поръчката изцяло с евро пари – предстои да видим!

Очаквайте подробности…

P.S.: Очаквайте скоро: Генадий Атанасов и Венци Сивов перат парите си през банка в Турската част на Кипър

Източник: Само Истината

МАГНИТСКИ И ВЪВ ВАРНА! ОПГ „Кражби и продажби“ вършее в Морската столица

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

2 Comments

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *