Партньор на Проватон
 „Левицата“ щурмува за мандат във Варна, отнема вот от БСП. Мая Манолова работи и за корпоративен вот

„Левицата“ щурмува за мандат във Варна, отнема вот от БСП. Мая Манолова работи и за корпоративен вот

Сподели в

Левицата“ щурмува ударно за депутатски мандат във Варна в пика на предизборната кампания, отнема леви гласове и русофилски вот от „БСП за България“.

Интригата вляво във Варна е битката между Мая Манолова, водач на листата на „Левицата“, и Борислав Гуцанов, водач на листата на „БСП за България“.

Мая Манолова беше изключително близка с Борислав Гуцанов, но прави много активна предизборна кампания и може да свали вота на БСП в сравнение с миналите избори.

„Левицата“ организира ефективен предизборен щаб във Варна, който не води кампания само за преференции за водача на листата, но и за привличане на вот от БСП, заявиха изборджии.

Според тях Мая Манолова работи и за бонус корпоративен вот в морската столица, тя е подкрепена от влиятелен бизнес кръг, който разполага с изборджийски ресурс.

Борислав Гуцанов натиска във Варна, но „Левицата“ прави силна кампания не само в града, но и в общините в областта, заявиха източници от предизборни щабове.

Предизборният щаб на „Левицата“ ще атакува много мощно на финала на предизборната кампания, за да преодолее прага от 4%, коментираха изборджии.

Според тях Мая Манолова няма да пропусне този път шанса за влизане в парламента и да допусне гласовете на „Левицата“ да отидат за БСП, ако не влезе в парламента.

Мая Манолова има харизма, доказан биткаджия е, прави много срещи и дърпа вот за „Левицата“ от БСП, заявиха източници от предизборни щабове.

Според тях ходът на „Левицата“ Мая Манолова, а не Татяна Дончева, да бъде водач на листата във Варна и да поведе битка за ляв вот с Борислав Гуцанов, е бил много силен.

Мая Манолова консолидира „вътрешната опозиция“ в БСП-Варна и привлече опоненти на Борислав Гуцанов – Януари Вичев, председател на Българския антифашистки съюз във Варна, е втори в листата, а Иван Великов, бивш областен управител на морската столица, трети.

Силната предизборна кампания на „Левицата“ във Варна и мобилизирането на „вътрешната опозиция“ в БСП  ще подронят доверието на Борислав Гуцанов пред Корнелия Нинова, ако резултатът на БСП е по-нисък в сравнение с миналите парламентарни избори.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *