Партньор на Проватон
 Вотът за БСП се срива, „Възраждане“, Левицата и „БВ“ отнемат вот от БСП. Борислав Гуцанов вече води битка за един мандат във Варна

Вотът за БСП се срива, „Възраждане“, Левицата и „БВ“ отнемат вот от БСП. Борислав Гуцанов вече води битка за един мандат във Варна

Сподели в

БСП за България“ получава 7.6% според изследване на социологическа агенция „Тренд“. „Що се отнася до това къде отиват левите гласове, една част припознават вече „Възраждане“ като своя партия, а други – „Български възход“. А сега се появи и Левицата, която също ще привлече част от левия електорат. Очевидно е, че всички леви проекти искат да отчупят парче от бившите БСП-избиратели“, заяви Димитър Ганев от агенция „Тренд“.

Загубата на леви гласове от „БСП за България“ е очаквана. Вотът за БСП обаче се срива в пика на предизборната кампания, „Възраждане“, „Левицата“ и „Български възход“ отнемат вот от БСП.

„Възраждане“ привлича и русофилски вот от БСП. Лидерът на партията Костадин Костадинов се възползва от темата за войната в Украйна и износа на оръжие за Украйна, докато министър на икономиката беше Корнелия Нинова.

Костадин Костадинов е водач на кандидат-депутатската листа на „Възраждане“ във Варна, сочена като русофилски бастион, и атакува много мощно БСП за проруския вот.

Мая Манолова, водач на листата на „Левицата“ в морската столица, също атакува Корнелия Нинова за износа на оръжие за Украйна и привлича БСП вот.

Позицията на ген. Стефан Янев за войната в Украйна отнема русофилски вот от „БСП за България“.

Голямата битка във Варна обаче е за левите гласове. „Левицата“ дърпа най-много традиционен ляв вот от БСП, заявиха източници от предизборни щабове.

Борислав Гуцанов, организационен секретар на БСП, който е водач на листата на „БСП за България“ в Трети МИР-Варна, води битка за депутатски мандат.

Според изборджии „БСП за България“ може и да падне под 4% в Трети МИР-Варна и Гуцанов да не стане депутат, а БСП със сигурност ще има по-нисък резултат в сравнение с миналите парламентарни избори.

Очакванията на анализатори са, че БСП ще има около 15-17 депутати излъчени от 28 области…

bgsniper.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *