Партньор на Проватон
 Фондация „Владиславово“ отбеляза Международния ден в подкрепа на жертвите на престъпления

Фондация „Владиславово“ отбеляза Международния ден в подкрепа на жертвите на престъпления

Сподели в

На 22 февруари 2023г. в Ресурсен център към Фондация „Владиславово“ се проведе информационна среща във връзка с Международния ден в подкрепа на жертвите на престъпления.

Събитието уважиха потребители на услугите на фондацията и гости. Психолозите Василена Данова и Радостина Симеонова презентираха обобщена информация и съществени факти свързани с тази дата. Миглена Колева – социален работник, направи изложение на тема „Как да различим насилниците и жертвите”. Срещата продължи с дискусия по изложената проблематика и всеки имаше възможност да изрази мнение и да сподели преживяванията си.

На тази дата през 1990 г. правителството на Великобритания издава така наречената „Харта на жертвите на престъпността”. Това е първият официален документ, насочен към пострадалите от различни криминални деяния. Хартата регламентира правата на жертвите, които полицията и съдилищата трябва да им гарантират, правото за получаване на финансова компенсация, както и необходимостта от грижи за тези хора, които често остават с психически и физически травми за цял живот.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *