Партньор на Проватон
 Борисов обясни защо е дал на Варна акциите от Пловдивския панаир

Борисов обясни защо е дал на Варна акциите от Пловдивския панаир

Сподели в

Да седнат двата общински съвета и да се разберат, каза пред журналисти лидерът ан ГЕРБ Бойко Борисов, в отговор на въпрос ще накара ли Варна да върне акциите от пловдивския панаир, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

“Дупката във Варна си е дупка вече 20 години. И докато е една дупка, грозна, в красивата ни морска столица, трябваше да намерят начин да го решат този проблем и за единия, и за другия град.  Целта е да стане нещо хубаво. Не се разбраха, не го решиха, Общинският съвет върна решението, за което им благодаря.

2006 година е приключена темата с панаира. Ако иска държавата, да плати тази дупка на Варна и да тя да върне акциите”, каза Борисов.

Той уточни, че вече няма спомен дали са платени пар. и на Варна иобеща да подготви отговори на въпросите по темата, ако има още такива.

Знам само, че в центъра на Варна стои една изключително грозна дупка, вече десетилетия, и това никой не го дразни. Като тръгнеш да решаваш един проблем, почваш да ги дразниш. Това мога да ви кажа”, каза още Бойко Борисов по темата за Панаира.

Агенция “Фокус” припомня, че през 2016 година второто правителство на Борисов прехвърли на общините Пловдив и Варна безвъзмездно собствеността върху притежаваните от държавата акции от капитала на “Международен панаир Пловдив” АД. Община Пловдив получи 20.63% от капитала, а Варна – 29%, които по-късно, по инициатива на кмета Иван Портних (ГЕРБ), реши да прехонсък-овърли на дружеството на Гергов. Това се случи, въпреки че Борисов по-късно поиска общините да върнат акциите.Същото реши и общинският съвет на Варна през 2017. Но решението не бе изпълнено, а на 10 декември 2021 варненските общински съветници взеха друго решение – да прехвърлят дела на Георги Гергов.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *