Партньор на Проватон
 Атрактивна крайбрежна зона за отдих между хотелската зона и плажа ще изграждат в курорта Шкорпиловци

Атрактивна крайбрежна зона за отдих между хотелската зона и плажа ще изграждат в курорта Шкорпиловци

Сподели в

В парка ще бъдат обособени зони за стрийт фитнес, за игри, за рекреация, както и изгледна площадка с бинокъл за наблюдение на открито

В популярния черноморски курорт Шкорпиловци ще изграждат крайбрежна зона за отдих. За целта Община Долни чифлик обяви обществената поръчка с прогнозна стойност 249 996,48 лв. без ДДС.

Крайбрежната зона е предпочитано и желано направление от жителите и гостите на курортния комплекс. Тя е с добри основни характеристики, но се нуждае от допълнителни мероприятия по благоустрояване и естетизация, с които обликът й ще придобие по съвременен, приятен и атрактивен вид.

Парцелът, определен за парк е с дължина около 200 м., ширина от 8 м до 18 м и площ 1909 кв.м. Намира се между хотелската част в зоната и плажа. Теренът е с наклон към морето.

Проектът решава плановата композиция и новото функционално решение, рисунъка на настилките, обзавеждането на площадките, детайлите, връзката между нововнесена и съществуваща растителност.

Влизането в парка ще се осъществява с 8 свободни входа от улицата. Основната настилка ще е от жълти декоративни плочи и напръскана на места с декоративни плочи с морски мотиви. Предвидена е и настилка паве вълна-зелена.

В парка ще бъдат обособени зони за стрийт фитнес, за игри, за рекреация и отдих, както и изгледна
площадка с бинокъл за наблюдение на открито.

Стрийт фитнес площадката ще разполага с пет от най-популярните уреди: кростренажор, тренажор за ръце и крака, успоредка, гребен тренажор и лост за набиране.

На площадката за игри ще има макси шах с размери 360/360 см., изпълнен от плочи – различен цвят. Ще бъдат осигурени на две места маси и столове за игра на карти.

Изгледната площадка ще е с красива полукръгла форма, като от нея ще се открива прекрасна гледка към морето, небето и корабите.

По дължината на парка са проектирани 6 комплекта паркови перголи с две бетонни пейки с облегалки  и бетонов кош за отпадъци.

На още девет места ще са разположени по две бетонови пейки с облегалки и бетонов кош за отпадъци.

Ще има също така 6 бетонни велостоянки за по 5 велосипеда. В западната част на парка като акцент ще бъдат разположени 11 кашпи.

При подбора на типа растителност, която ще е решена пейзажно, ще бъдат определящи климатичните характеристики на района и декоративните качества на растенията.

Засадените иглолистни и широколистни дървета ще са декоративни. Храстите ще са цъфтящи, ароматни и вечнозелени.

По оградата ще бъдат засадени декоративни увивни и катерливи храсти. С дендрологичния състав и композиране на растителността ще се търси целогодишен ефект от форми и багри, което ще се постигне с реализирането на проекта.

 

Автор: Десант

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *